Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Urna care păstrează cenușa părintelui viselor: Obiect de interes pentru hoți
Articole online

Urna care păstrează cenușa părintelui viselor: Obiect de interes pentru hoți

Urnă oferită de strănepoata lui Napoleon

Zona în care au fost expuse rămășițele lui Freud și ale soției sale, Martha, este acum o atracție turistică populară, devenind cunoscută sub numele de „Colțul lui Freud”. Freud a rămas o figură controversată de la moartea sa din cauza scrierilor sale despre mintea umană și dezvoltarea conceptului de vindecare prin vorbire, precursorul terapiei, care a devenit un element esențial al tratamentului pentru sănătatea mintală în secolul XXI.

În ciuda acestei influențe, mulți psihologi nu au fost de acord cu multe dintre teoriile și metodele lui Freud. Însă, potrivit numeroaselor surse, moștenirea lui Freud nu a avut de-a face cu actul de vandalism care a avut loc în anul 2014.

La mijlocul lunii ianuarie 2014, au apărut mai multe știri cum că profanatorii de morminte au deteriorat urma care conținea rămășițele lui Sigmund și Martha Freud. Detectivul Daniel Candler, care a investigat acest eveniment, a considerat că a fost vorba despre un act de dispreț la adresa celor doi.

Cu toate acestea, experții nu consideră că hoții ar fi avut ca interes cenușa lui Freud, cât mai degrabă încercau să fure urna veche în care era depozitată cenușa sa, care i-a fost oferită lui Freud de strănepoata lui Napoleon, prințesa Marie Bonaparte, înainte de a fugi de naziști.

Furtul care a sfidat credința

” Lăsând deoparte valoarea financiară a urnei care nu putea fi înlocuită și semnificația istorică pe care aceasta o avea, faptul că cineva și-a propus să fure un obiect știind că ar fi conținut rămășițele unei persoane, sfidează cu desăvârșire conceptul de credință”, a adăugat Candler.

În urma acestei tentative de furt, urna a fost ascunsă într-un loc sigur în timp ce a fost supusă unor lucrări de restaurare. În acel moment, urna este expusă în același loc, însă de această dată are parte de o securitate mult mai mare.

Registration

Aici iti poti reseta parola