Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un schimb de focuri într-un poligon militar rusesc a ucis 11 soldați și a rănit 15 persoane
Articole online

Un schimb de focuri într-un poligon militar rusesc a ucis 11 soldați și a rănit 15 persoane

atac terorist

Un schimb de focuri într-un poligon militar rusesc a ucis 11 soldați și a rănit 15 persoane

Ministerul a precizat într-o declarație că împușcăturile au avut loc în regiunea Belgorod din sud-vestul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina. Acesta a precizat că doi bărbați dintr-o fostă republică sovietică fără nume au tras asupra soldaților voluntari în timpul antrenamentelor la țintă și au fost uciși prin focuri de răspuns, potrivit informațiilor preluate de Insider

Ministerul a calificat incidentul drept un atac terorist.

Împușcăturile au loc în contextul unei mobilizări pripite ordonate de președintele Vladimir Putin pentru a întări forțele rusești în Ucraina – o măsură care a declanșat proteste și a determinat sute de mii de persoane să părăsească Rusia.

Putin a declarat vineri că peste 220.000 de rezerviști au fost deja chemați, ca parte a unui efort de recrutare a 300.000 de rezerviști. El a promis că mobilizarea va fi încheiată în două săptămâni.

Mobilizarea a fost zbuciumată încă de la început, autoritățile emițând semnale confuze cu privire la cine ar trebui să fie chemat la serviciu într-o țară în care aproape toți bărbații sub 65 de ani sunt înscriși pe lista rezerviștilor.

Chiar dacă liderul rus a declarat că doar persoanele care au servit recent în armată vor fi supuse chemării, activiștii și grupurile de apărare a drepturilor au raportat că birourile de recrutare militară au adunat persoane fără nicio experiență în armată – unele dintre ele fiind, de asemenea, inapte pentru serviciu din motive medicale.

Rapoartele presei ruse au declarat că unii dintre cei care au fost mobilizați au fost trimiși în luptă fără a primi o pregătire adecvată și au fost uciși rapid.

Autoritățile au recunoscut că mobilizarea a fost prost organizată și au promis că vor îmbunătăți situația.

Registration

Aici iti poti reseta parola