Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un pilot ucrainean spune că forța sa aeriană este atât de depășită de cea a Rusiei încât „nu le poate face nimic în aer”
Articole online

Un pilot ucrainean spune că forța sa aeriană este atât de depășită de cea a Rusiei încât „nu le poate face nimic în aer”

avioane

Un pilot ucrainean spune că forța sa aeriană este atât de depășită de cea a Rusiei încât „nu le poate face nimic în aer”

Pilotul, identificat doar prin gradul de maior și prenumele său Maksym, a declarat sâmbătă publicației că echipa sa luptă în misiunile din jurul orașului Bahmut împotriva unui adversar mult mai bine înarmat, potrivit Insider

El și colegii săi pilotează un elicopter Mil Mi-8 de concepție sovietică, un model care a intrat în serviciu la sfârșitul anilor 1960 și care este mult mai puțin eficient decât flota de elicoptere moderne a Rusiei.

Pe lângă echipamentul învechit, ei au și muniție limitată. Maksym a spus că echipajul său zboară doar o singură misiune pe zi, deoarece nu au suficiente rachete pentru mai multe atacuri. Problema, a spus el, se extinde de la elicoptere la avioanele de luptă, unde Ucraina nu are nimic pentru a contracara cele mai noi modele ale Rusiei.

„Avioanele rusești sunt de o calitate mult mai bună decât ale noastre”, a declarat Maksym pentru The Times. „Este ca și cum ai compara un Mercedes cu o Lada”. 

Rușii pilotează un număr mare de avioane de luptă avansate, inclusiv elicopterul Kamov Ka-52, a adăugat el

Ka-52 este conceput în principal pentru lupte puternice, în timp ce Mil Mi-8 Maksym este conceput mai degrabă pentru transportul trupelor decât pentru lupte.

„Rușii înțeleg că nu le putem face nimic în aer”, a spus Maksym. El a spus că jumătate din unitatea sa a fost ucisă.

Comentariile lui Maksim au fost făcute după ce s-a raportat că Rusia și-a schimbat modul în care își folosește mijloacele de aviație în timp ce Ucraina își lansează contraofensiva.

Oficiali militari ucraineni de rang înalt au declarat recent că sunt îngrijorați de „superioritatea aviației și artileriei rusești”.

Rusia a folosit elicoptere pentru a zădărnici încercările Ucrainei de a avansa folosind vehicule blindate pentru trupe pe uscat.

Un general de top al forțelor aeriene britanice, șef al Statului Major al Forțelor Aeriene britanice Rich Knighton, a declarat săptămâna trecută la o conferință la Londra că forța aeriană a Rusiei „rămâne în mare parte intactă”.

Citând serviciile de informații britanice, Knighton a declarat că forțele aeriene rusești au păstrat 96% din cele 2.021 de avioane cu aripă fixă și 90% din cele 899 de elicoptere, cu pierderi de 86 de avioane și 90 de elicoptere.

Knighton a declarat că nici Rusia, nici Ucraina nu au reușit să obțină superioritatea aeriană, dar că Ucraina se confruntă cu „o provocare masivă fără superioritate aeriană și fără a putea lovi adversarul în profunzime”.

Registration

Aici iti poti reseta parola