Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia a distrus „ultima navă de război” a Ucrainei într-un atac cu rachete în Marea Neagră, potrivit Ministerului Apărării
Articole online

Rusia a distrus „ultima navă de război” a Ucrainei într-un atac cu rachete în Marea Neagră, potrivit Ministerului Apărării

Ucraina

Rusia a distrus „ultima navă de război” a Ucrainei într-un atac cu rachete în Marea Neagră, potrivit Ministerului Apărării

„Ultima navă de război a marinei ucrainene, Iuriy Olefirenko, a fost distrusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, potrivit The Telegraph.

Rusia a declarat că nava Iuriy Olefirenko a fost lovită luni cu rachete, pe care Konashenkov le-a numit „arme de înaltă precizie”, potrivit Reuters.

Deși Ucraina nu a confirmat încă ce s-a întâmplat, a recunoscut că loviturile aeriene rusești puternice au avariat luni infrastructura portului Odesa.

Rusia a vizat rareori portul, după ce a semnat anul trecut Inițiativa privind Marea Neagră a grindurilor, susținută de ONU. Acordul a permis Ucrainei să reia exporturile de cereale care trec prin mare pentru a contribui la atenuarea unei crize alimentare globale de la invazia Rusiei.

Iuriy Olefirenko, o navă de debarcare din epoca sovietică, este posibil să fi jucat anterior un „rol important” în operațiunile ucrainene, potrivit Forbes, în special anul trecut, în timpul eliberării orașului Kherson – un oraș de lângă coasta Mării Negre, pe râul Dnipro.

Este posibil ca nava de război să fi sprijinit misiunile ucrainene pe Kinburn Spit, o fâșie de trei mile care se întinde în Marea Neagră, unde se întâlnește cu râul Dnipro.

Cine deține bucata de pământ poate controla traficul naval între porturile Kherson și Mykolaiv și Marea Neagră

Forțele ucrainene au eliberat Khersonul în noiembrie anul trecut. Trupele ruse și ucrainene duc o bătălie mortală pe insulele, mlaștinile și golfurile din delta Niprului din apropiere, a relatat recent Insider.

Cu toate acestea, un expert consideră că posibila distrugere a navei nu are „aproape niciun impact asupra potențialului ofensiv al marinei ucrainene”, a declarat Frederik Mertens, analist la Centrul de Studii Strategice de la Haga.

Nava, construită în 1970, poate transporta aproximativ patru tancuri ucrainene, în timp ce o navă similară, mai mare, desfășurată mai recent, poate transporta de patru ori mai mult, a spus Mertens.

Registration

Aici iti poti reseta parola