Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un parlamentar britanic este convins că Rusia vrea să atace Marea Britanie! Nave-spion raportate în regiune
Articole online

Un parlamentar britanic este convins că Rusia vrea să atace Marea Britanie! Nave-spion raportate în regiune

Vladimir Putin

Un parlamentar britanic este convins că Rusia vrea să atace Marea Britanie! Nave-spion raportate în regiune

„Temerea mea este că Putin măsoară opțiunile pentru a ataca Occidentul, dacă dorește să escaladeze, fără a declanșa un răspuns militar al NATO”, a scris Seely, deputat pentru Insula Wight, într-un comentariu de joi pentru The Telegraph.

Seely este un fost ofițer al armatei britanice cu un doctorat în strategia militară rusă.

Preocupările lui Seely au fost stârnite de noi rapoarte potrivit cărora Rusia a efectuat recunoașteri navale pe scară largă asupra membrilor NATO.

O investigație comună a posturilor publice de televiziune din Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda a dezvăluit miercuri că o flotă de nave rusești deghizate în nave de pescuit sau de cercetare a spionat în Marea Nordului, căutând modalități de sabotare a parcurilor eoliene și a cablurilor submarine.

Operațiunea secretă amenință, de asemenea, infrastructura energetică și de comunicații din Marea Britanie

„Nu poate exista decât un singur motiv pentru acest lucru – să învețe cum să saboteze infrastructura critică britanică și europeană în cazul unui război la scară largă cu Occidentul”, a scris Seely.

Seely a adăugat că Rusia – și China – se pregătesc de război și că Marea Britanie nu este pregătită pentru un astfel de scenariu.

„Asta nu înseamnă că va avea loc un conflict”, a scris Seely.

„Dar trebuie să recunoaștem urgent amploarea amenințării la adresa ordinii actuale”, a adăugat el.

În ultimii 20 de ani, Putin a căutat în mod activ modalități de a ataca Occidentul fără a lăsa un motiv clar de represalii, a spus Seely.

„Am putea risca cu adevărat un război pentru o suspiciune? Putin știe acest lucru”, a scris el.

Sabotarea unor infrastructuri cheie, precum depozitele de combustibil sau cablurile submarine, prin intermediul unor grupuri ilicite, este o metodă, a sugerat parlamentarul.

Seely, a cărui circumscripție electorală acoperă cel mai sudic teritoriu britanic de pe coasta britanică, a declarat că Marea Britanie și aliații săi nordici sunt „periculos de expuși pe mare”.

Una dintre principalele sale preocupări este faptul că o mare parte din energia britanică este furnizată prin cabluri submarine între Marea Britanie și Europa.

„Există mai multe cabluri de comunicații, aproximativ 70 în total, dar un număr relativ mic de operațiuni de sabotaj în adâncuri ar putea opri lumea noastră fără să se tragă un foc de armă”, a scris el.

Seely a îndemnat Marea Britanie să ia noi măsuri pentru a proteja cablurile submarine, afirmând că aceasta poate „conduce în mod natural” aliații săi în consolidarea apărării maritime.

„Toate aceste țări maritime au un interes direct în prevenirea sabotajului rusesc pe ocean. Dar istoria Marii Britanii este unică, iar experiența noastră navală este de neegalat, în special în rândul aliaților noștri din Europa de Nord”, a scris el.

El a avertizat că „răspunsul colectiv” al Europei Occidentale la agresiunea Moscovei a fost, în ultimii 15 ani, „unul de negare” și influențat de agenții de propagandă ai Kremlinului.

Registration

Aici iti poti reseta parola