Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un nou sondaj sugerează că sprijinul americanilor pentru Ucraina scade, în timp ce Partidul Republican promite să încetinească efortul masiv de ajutorare
Articole online

Un nou sondaj sugerează că sprijinul americanilor pentru Ucraina scade, în timp ce Partidul Republican promite să încetinească efortul masiv de ajutorare

zelenski

Un nou sondaj sugerează că sprijinul americanilor pentru Ucraina scade, în timp ce Partidul Republican promite să încetinească efortul masiv de ajutorare

În timp ce sondajul a arătat o divizare partizană în ceea ce privește principalele priorități de politică externă în rândul alegătorilor americani, s-a constatat că invazia Rusiei în Ucraina ocupă locul șase în rândul democraților și locul zece în rândul republicanilor. Schimbările climatice s-au clasat pe primul loc în topul priorităților de politică externă pentru democrați, a arătat sondajul, în timp ce imigrația s-a clasat pe primul loc în topul priorităților pentru alegătorii republicani.

La începutul războiului, sondajul a arătat un sprijin puternic în rândul alegătorilor americani pentru ajutorul american acordat Ucrainei. Noul sondaj se face ecoul rezultatelor altor sondaje recente, care au sugerat că sprijinul SUA pentru continuarea ajutorului acordat Kievului la nivelurile actuale se diminuează pe măsură ce războiul continuă. Aflat în cea de-a zecea lună, războiul din Ucraina a avut consecințe economice răsunătoare, determinând creșterea inflației și a prețurilor la energie.

SUA au oferit miliarde de dolari în ajutoare Ucrainei, în special de când președintele Joe Biden a intrat la Casa Albă. Sub administrația Biden, SUA a alocat aproape 20 de miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina. Ajutorul oferit Ucrainei de către SUA, în special armament, a fost crucial pentru succesul forțelor ucrainene împotriva invadatorilor ruși.

Importanța ajutorului pe câmpul de luptă

Ucraina a recâștigat controlul asupra a aproximativ 55% din teritoriul ocupat de Rusia după ce a invadat-o la sfârșitul lunii februarie, conform unei evaluări recente a New York Times. Dar, odată cu sosirea vremii de iarnă, Ucraina încă se confruntă cu o luptă grea în zilele următoare.

„Ambele părți luptă deja în condiții foarte noroioase. Probabil că nu vor înceta să lupte atunci când iarna va îngheța terenul și îl va face și mai propice pentru un război de manevră mecanizat pe scară largă. Este mult mai probabil ca luptele să se intensifice decât să încetinească odată cu scăderea temperaturilor”, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, care a urmărit îndeaproape conflictul și a oferit actualizări în timp util cu privire la starea războiului.

La începutul acestei luni, administrația Biden a cerut Congresului un ajutor suplimentar de 37,7 miliarde de dolari pentru Ucraina, care ar putea fi aprobat înainte ca democrații să piardă controlul asupra Camerei Reprezentanților. Viitoarea majoritate republicană din Camera Reprezentanților a semnalat că nu va susține pachete masive de ajutor pentru Kiev.

Liderul minorității din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, despre care se așteaptă ca acesta să preia ștafeta de președinte, a declarat luna trecută că aleșii din Congres nu ar trebui să ofere un „cec în alb” Ucrainei.

Reprezentantul Michael McCaul din Texas, principalul republican din Comisia pentru afaceri externe a Camerei, a declarat duminică la emisiunea „This Week” de la ABC că GOP (Partidul Republican) „va oferi mai multă supraveghere, transparență și responsabilitate” atunci când vine vorba de ajutorul pentru Ucraina.

„Nu vom scrie un cec în alb”, a spus McCaul. „Ne diminuează asta voința de a ajuta poporul ucrainean să lupte? Nu. Dar o vom face într-un mod responsabil.”

În mod similar, reprezentantul Mike Turner din Ohio, principalul republican din Comisia de Informații a Camerei Reprezentanților, a declarat duminică pentru ABC că „nu avem nevoie să aprobăm proiecte de lege de 40 de miliarde de dolari, proiecte de lege mari ale democraților care au fost adoptate pentru a trimite 8 miliarde de dolari în Ucraina”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola