Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un magnat pensionar din domeniul tehnologiei a promis 33 de milioane de dolari pentru a strânge o armată de soldați civil care să apere Taiwanul de o invazie chineză
Articole online

Un magnat pensionar din domeniul tehnologiei a promis 33 de milioane de dolari pentru a strânge o armată de soldați civil care să apere Taiwanul de o invazie chineză

Taiwan

Un magnat pensionar din domeniul tehnologiei a promis 33 de milioane de dolari pentru a strânge o armată de soldați civil care să apere Taiwanul de o invazie chineză

Robert Tsao, în vârstă de 75 de ani, intenționează să folosească 33 de milioane de dolari din banii proprii pentru a finanța acest efort, potrivit Taiwan News, o publicație de știri în limba engleză de pe insula democratică autonomă.

Tsao a anunțat, de asemenea, că renunță la cetățenia sa singaporeză în favoarea redobândirii identității sale taiwaneze, având în vedere amenințările militare repetate ale Chinei la adresa Taiwanului.

Potrivit publicației, Tsao a declarat că banii săi vor fi folosiți pentru ca trupele civile să fie antrenate timp de trei ani de Academia Kuma, o unitate militară privată cunoscută și sub numele de „Academia Ursului Negru”.

Eventualii 3 milioane de „războinici ai ursului negru” ar putea apoi să lucreze alături de armata taiwaneză, a relatat Agenția France Presse, citându-l pe Tsao.

Tsao a mai spus că 13 milioane de dolari din această sumă vor fi folosiți pentru a antrena 300.000 de „trăgători de elită”

Tsao a devenit unul dintre cei mai proeminenți oameni de afaceri din Taiwan după ce a fondat United Microelectronics Corps în 1980. El nu mai deține o poziție în cadrul companiei.

După cum a relatat Insider, Taiwanul are aproximativ 88.000 de soldați activi la sol, în comparație cu cei 1,04 milioane de soldați profesioniști din China continentală. Cu toate acestea, insula are, de asemenea, aproximativ 1,5 milioane de rezerviști – civili care au efectuat un serviciu național obligatoriu de patru luni.

Nu este clar dacă „războinicii ursului negru” menționați de Tsao cuprind rezerviști care vor primi o pregătire suplimentară sau dacă sunt alți civili.

Tensiunile dintre China și Taiwan au crescut vertiginos de când președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat insula autonomă la începutul lunii august, în ciuda amenințărilor Beijingului cu acțiuni militare. Armata Populară de Eliberare a Chinei a răspuns până acum la vizita lui Pelosi prin efectuarea de exerciții cu focuri reale în poziții din jurul Taiwanului și prin trimiterea de nave și avioane de luptă în zonele din jurul insulei.

Miercuri, Taiwanul a promis că va contraataca fără excepție în cazul în care vreuna dintre forțele Beijingului va trece în apele sau spațiul aerian al insulei.

Registration

Aici iti poti reseta parola