Evenimentul Istoric > Articole online > Armata chineză afirmă că bombardierele sale strategice și noile avioane-cisternă fac parte din patrulele „regulate” în apropierea Taiwanului
Articole online

Armata chineză afirmă că bombardierele sale strategice și noile avioane-cisternă fac parte din patrulele „regulate” în apropierea Taiwanului

avion

Armata chineză afirmă că bombardierele sale strategice și noile avioane-cisternă fac parte din patrulele „regulate” în apropierea Taiwanului

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale APL, colonelul Shen Jinke, a declarat că bombardierele strategice cu rază lungă de acțiune au efectuat „nenumărate” operațiuni în apropierea insulei în ultimii ani.

„H-6K-urile – împreună cu alte avioane de luptă, avioane de recunoaștere, avioane de avertizare timpurie și avioanele cisternă [aeriene] – vor continua să îndeplinească aceste misiuni”, a declarat Shen reporterilor la o zi a porților deschise a forțelor aeriene în Changchun, provincia Jilin, duminică.

Shen a arătat, de asemenea, fotografii ale bombardierelor H-6K care efectuează patrulări deasupra Canalului Bashi, Strâmtorii Miyako, Marea Chinei de Sud și Strâmtoarea Taiwan.

El a făcut aceste remarci în timp ce două nave de război americane, crucișătoarele cu rachete ghidate USS Antietam și USS Chancellorsville, efectuau ceea ce Flota a șaptea a marinei americane a numit „un tranzit de rutină prin strâmtoarea Taiwan”.

Comandamentul Teatrului de Est al APL a declarat că urmărește navele marinei americane, rămânând în stare de alertă maximă și „gata să contracareze orice provocare”

Acesta a fost primul tranzit naval american prin strâmtoare de când președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taipei la începutul acestei luni, ceea ce a înfuriat Beijingul și a provocat exerciții de amploare ale APL în jurul insulei.

Beijingul consideră insula autoguvernată ca făcând parte din teritoriul său și nu a exclus niciodată folosirea forței pentru a prelua controlul asupra acesteia. Majoritatea țărilor, inclusiv SUA, nu recunosc Taiwanul ca stat suveran, dar guvernele occidentale se opun oricărei încercări de a cuceri insula prin forță.

În ultimii ani, China continentală a intensificat presiunea asupra Taiwanului, iar Ministerul Apărării de pe insulă a raportat ieșiri frecvente ale avioanelor APL – inclusiv H-6K – în zona de identificare a apărării aeriene în ultimii ani.

Cu o rază de luptă de peste 3.500 km, H-6K este proiectat să transporte rachete de croazieră CJ-20 cu rază lungă de acțiune pentru atacuri asupra țintelor terestre și maritime, precum și rachete cu rază scurtă de acțiune, precum KD-63.

Ziua porților deschise a forțelor aeriene de duminică a avut loc în paralel cu spectacolul aerian Changchun din orașul din nord-estul țării, unde avionul cisternă YU-20 – varianta de realimentare a avionului de transport Y-20 – și-a făcut debutul public.

Shen a declarat luna trecută că YU-20 este folosit în antrenamentele de pregătire pentru luptă și că va îmbunătăți capacitățile operaționale cu rază lungă de acțiune ale altor avioane de război ale APL – primul anunț oficial că avionul-cisternă participă la exerciții. Acesta a fost observat pentru prima dată în noiembrie într-o patrulă a APL în apropierea Taiwanului.

Shen a mai spus că patrulele efectuate de „mai multe tipuri” de avioane de război în jurul Taiwanului au îmbunătățit capacitatea APL de a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei.

Registration

Aici iti poti reseta parola