Evenimentul Istoric > Articole online > Armata chineză afirmă că bombardierele sale strategice și noile avioane-cisternă fac parte din patrulele „regulate” în apropierea Taiwanului
Articole online

Armata chineză afirmă că bombardierele sale strategice și noile avioane-cisternă fac parte din patrulele „regulate” în apropierea Taiwanului

avion

Armata Populară de Eliberare a declarat că bombardierele H-6K și avioanele-cisternă vor face parte din patrulele „regulate” în apropierea Taiwanului, în timp ce două nave de război americane au traversat duminică strâmtoarea Taiwan.

Armata chineză afirmă că bombardierele sale strategice și noile avioane-cisternă fac parte din patrulele „regulate” în apropierea Taiwanului

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale APL, colonelul Shen Jinke, a declarat că bombardierele strategice cu rază lungă de acțiune au efectuat „nenumărate” operațiuni în apropierea insulei în ultimii ani.

„H-6K-urile – împreună cu alte avioane de luptă, avioane de recunoaștere, avioane de avertizare timpurie și avioanele cisternă [aeriene] – vor continua să îndeplinească aceste misiuni”, a declarat Shen reporterilor la o zi a porților deschise a forțelor aeriene în Changchun, provincia Jilin, duminică.

Shen a arătat, de asemenea, fotografii ale bombardierelor H-6K care efectuează patrulări deasupra Canalului Bashi, Strâmtorii Miyako, Marea Chinei de Sud și Strâmtoarea Taiwan.

El a făcut aceste remarci în timp ce două nave de război americane, crucișătoarele cu rachete ghidate USS Antietam și USS Chancellorsville, efectuau ceea ce Flota a șaptea a marinei americane a numit „un tranzit de rutină prin strâmtoarea Taiwan”.

Comandamentul Teatrului de Est al APL a declarat că urmărește navele marinei americane, rămânând în stare de alertă maximă și „gata să contracareze orice provocare”

Acesta a fost primul tranzit naval american prin strâmtoare de când președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taipei la începutul acestei luni, ceea ce a înfuriat Beijingul și a provocat exerciții de amploare ale APL în jurul insulei.

Beijingul consideră insula autoguvernată ca făcând parte din teritoriul său și nu a exclus niciodată folosirea forței pentru a prelua controlul asupra acesteia. Majoritatea țărilor, inclusiv SUA, nu recunosc Taiwanul ca stat suveran, dar guvernele occidentale se opun oricărei încercări de a cuceri insula prin forță.

În ultimii ani, China continentală a intensificat presiunea asupra Taiwanului, iar Ministerul Apărării de pe insulă a raportat ieșiri frecvente ale avioanelor APL – inclusiv H-6K – în zona de identificare a apărării aeriene în ultimii ani.

Cu o rază de luptă de peste 3.500 km, H-6K este proiectat să transporte rachete de croazieră CJ-20 cu rază lungă de acțiune pentru atacuri asupra țintelor terestre și maritime, precum și rachete cu rază scurtă de acțiune, precum KD-63.

Ziua porților deschise a forțelor aeriene de duminică a avut loc în paralel cu spectacolul aerian Changchun din orașul din nord-estul țării, unde avionul cisternă YU-20 – varianta de realimentare a avionului de transport Y-20 – și-a făcut debutul public.

Shen a declarat luna trecută că YU-20 este folosit în antrenamentele de pregătire pentru luptă și că va îmbunătăți capacitățile operaționale cu rază lungă de acțiune ale altor avioane de război ale APL – primul anunț oficial că avionul-cisternă participă la exerciții. Acesta a fost observat pentru prima dată în noiembrie într-o patrulă a APL în apropierea Taiwanului.

Shen a mai spus că patrulele efectuate de „mai multe tipuri” de avioane de război în jurul Taiwanului au îmbunătățit capacitatea APL de a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei.

Registration

Aici iti poti reseta parola