Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un lider ortodox rus a declarat că soldații ruși care mor în războiul din Ucraina comit un „sacrificiu” care „spală toate păcatele”
Articole online

Un lider ortodox rus a declarat că soldații ruși care mor în războiul din Ucraina comit un „sacrificiu” care „spală toate păcatele”

Kiril

Un lider ortodox rus a declarat că soldații ruși care mor în războiul din Ucraina comit un „sacrificiu” care „spală toate păcatele”

Patriarhul Kirill I a făcut aceste remarci duminică, la câteva zile după ce Rusia a anunțat o „mobilizare parțială” a trupelor, iar bărbații continuă să fie văzuți fugind din țară pentru a evita recrutarea.

„Mulți mor pe câmpurile de război intern”, a spus Kirill, potrivit unei traduceri realizate de Reuters. „Biserica se roagă ca această bătălie să se încheie cât mai repede, astfel încât cât mai puțini frați să se omoare între ei în acest război fratricid”.

„Dar, în același timp, Biserica își dă seama că, dacă cineva, mânat de simțul datoriei și de nevoia de a-și îndeplini jurământul… merge să facă ceea ce îi cere datoria, și dacă o persoană moare în îndeplinirea acestei îndatoriri, atunci, fără îndoială, a comis un act echivalent cu un sacrificiu. Ei se vor fi sacrificat pe ei înșiși pentru alții. Și, prin urmare, noi credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a comis”, a declarat el, potrivit Reuters.

Kirill este cunoscut ca fiind un susținător al președintelui Vladimir Putin și al invaziei din Ucraina

El a justificat anterior războiul ca fiind o luptă împotriva „consumului excesiv” și a „paradei gay” infiltrate în Ucraina, potrivit The Orthodox Times. Kirill a descris, de asemenea, conducerea lui Putin drept un „miracol al lui Dumnezeu”.

Putin a anunțat pe 21 septembrie o „mobilizare parțială” a 300.000 de militari – un act văzut ca o escaladare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Aproape imediat, biletele de avion dus-întors pentru ieșirea din Rusia s-au epuizat, iar căutările pe internet despre „cum să părăsești Rusia” au crescut vertiginos în țară.

Cozi de mașini au împânzit granițele Rusiei cu Georgia, Kazahstan, Mongolia și alte țări, potrivit The Associated Press.

Registration

Aici iti poti reseta parola