Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > NATO afirmă că războiul dintre Rusia și Ucraina este „departe de a se încheia”, în ciuda contraatacului Ucrainei 
Articole online

NATO afirmă că războiul dintre Rusia și Ucraina este „departe de a se încheia”, în ciuda contraatacului Ucrainei 

razboi

NATO afirmă că războiul dintre Rusia și Ucraina este „departe de a se încheia”, în ciuda contraatacului Ucrainei 

Raportul, consultat de Insider, a declarat că „niciuna dintre părți nu are șanse să obțină deocamdată o victorie decisivă”, după ce armata ucraineană a organizat un contraatac de succes în ultimele zile, care a respins forțele rusești și a recucerit o cantitate semnificativă de teren în regiunea Harkov.

De asemenea, a afirmat că Rusia își continuă atacul asupra regiunii Donbas, „indiferent de costuri”, și că este „probabil să intensifice operațiunile cu mijloace convenționale”.

„Trupele ucrainene au respins forțele armate ruse în est, continuă să le hărțuiască în sud, dar războiul este departe de a se încheia”, se arată în raport.

„Trupele ruse și ucrainene nu se abat de la obiectivele lor militare și politice cunoscute. Este puțin probabil ca niciuna dintre părți să obțină o victorie decisivă deocamdată”, a adăugat acesta.

Această evaluare contrastează cu speranțele că ofensiva reușită a Ucrainei ar putea fi o lovitură decisivă care ar putea pune capăt în curând războiului.

Președintele ucrainean Zelenski a declarat că Ucraina a recucerit aproximativ 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu în ultima lună.

Olga Stefanishyna, viceprim-ministru ucrainean pentru afaceri europene, a declarat pentru France24 la începutul acestei săptămâni că ofensiva a fost un „punct de cotitură” în război.

Se pare că este departe de a se ajunge la o soluție, Kremlinul subliniind recent îngrijorarea sa față de ambițiile Ucrainei de a adera la NATO.

Kremlinul a declarat că ambițiile Ucrainei reprezintă o amenințare la adresa securității și că acest lucru a întărit necesitatea de a desfășura „operațiunea militară specială”, relatează Reuters.

Registration

Aici iti poti reseta parola