Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un înalt oficial al administrației Biden îl acuză pe Trump: „În mandatul lui, baloanele de spionaj au trecut neobservate!”
Articole online

Un înalt oficial al administrației Biden îl acuză pe Trump: „În mandatul lui, baloanele de spionaj au trecut neobservate!”

trump-biden

Un înalt oficial al administrației Biden îl acuză pe Trump: „În mandatul lui, baloanele de spionaj au trecut neobservate!”

Trump și principalii săi oficiali din domeniul apărării și securității naționale au declarat pentru Fox News Digital că nu s-a întâmplat niciodată și că nu au fost niciodată informați cu privire la vreun balon de spionaj chinezesc în timpul mandatului lor. 

Un oficial din domeniul apărării a declarat sâmbătă că baloane spion chinezești au călătorit pentru scurt timp deasupra Statelor Unite de cel puțin trei ori în timpul administrației Donald Trump.

Trump și o serie de înalți oficiali ai săi din domeniul securității naționale și al apărării au respins afirmația, declarând pentru Fox News Digital că „nu s-a întâmplat niciodată”.

Dar duminică, un oficial de rang înalt al administrației a declarat că „serviciile de informații americane, nu administrația Joe Biden” evaluează că „baloane de supraveghere ale guvernului RPC (Republica Populară Chineză) au tranzitat pentru scurt timp SUA continentale de cel puțin trei ori în timpul administrației anterioare și o dată, din câte știm noi, la începutul acestei administrații, dar niciodată pentru această durată de timp”.

Oficialul a declarat pentru Fox News că „aceste informații au fost descoperite după plecarea administrației [Trump]”.

„Au trecut neobservate”, a declarat oficialul.

Oficialul a explicat că baloanele de supraveghere chinezești fac „parte dintr-un plan mai mare”.

„Toate aceste baloane fac parte dintr-o flotă de baloane chinezești dezvoltate pentru a efectua operațiuni de supraveghere, care au încălcat, de asemenea, suveranitatea altor țări”, a explicat oficialul, adăugând că aceste activități sunt „adesea întreprinse sub conducerea Armatei Populare de Eliberare”.

Oficialul a precizat că, în ultimii ani, baloane chinezești au fost observate deasupra unor țări de pe cinci continente, inclusiv în Asia de Est, Asia de Sud și Europa.

„Două lucruri pot fi adevărate în același timp: acest lucru s-a întâmplat și nu a fost detectat”, a declarat oficialul.

Oficiali americani au declarat duminică că un balon spion chinezesc s-a prăbușit în Pacific, în largul coastelor Hawaii, în urmă cu patru luni. 

Registration

Aici iti poti reseta parola