Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Un fermier a găsit mozaicuri din Epoca Bizantină
Articole online

Un fermier a găsit mozaicuri din Epoca Bizantină

mozaic

Un fermier a găsit mozaicuri din Epoca Bizantină

Suleiman al-Nabahin, un fermier palestinian, planta un măslin în tabăra de refugiați din Bureij, la jumătate de milă de granița cu Israelul, când a găsit mozaicurile și a raportat descoperirea autorităților locale.

În perioada bizantină, Palæstina Secunda sau Palaestina II a fost o provincie bizantină din anul 390 d.Hr. până la cucerirea sa de către armatele musulmane în 634-636 d.Hr.

Mai multe panouri de mozaic au fost excavate până în prezent de către echipele din Gaza, care au lucrat în parteneriat cu o echipă internațională de experți de la Școala biblică și arheologică franceză din Ierusalim.

Unul dintre mozaicuri înfățișează animale precum păsări, iepuri și câini, care sunt înconjurate de un model floral de frunze, în timp ce altele prezintă aspecte ale vieții sociale și desene geometrice. Deși săpăturile sunt încă în fază incipientă, se crede că mozaicurile datează undeva între secolele al V-lea și al VII-lea d.Hr.

Săpăturile au scos la iveală, de asemenea, dovezi ale unor structuri din rămășițele zidurilor care au supraviețuit, precum și obiecte de rang înalt, cum ar fi artefacte din sticlă.

„Acest lucru ne oferă informații istorice și detalii despre civilizațiile antice și antropologia din Gaza, despre relațiile istorice și economice cu mediul regional antic și despre statutul Palestinei în lume”, a declarat ministerul.

René Elter, arheolog de la Școala biblică și arheologică franceză din Ierusalim, a declarat pentru AP că „Acestea sunt cele mai frumoase pardoseli din mozaic descoperite în Gaza, atât în ceea ce privește calitatea reprezentării grafice, cât și complexitatea geometriei”.

Registration

Aici iti poti reseta parola