Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un deputat rus care a cerut încetarea războiului din Ucraina a fost rănit în circumstanțe misterioase, potrivit unor rapoarte
Articole online

Un deputat rus care a cerut încetarea războiului din Ucraina a fost rănit în circumstanțe misterioase, potrivit unor rapoarte

Karpov

Un deputat rus care a cerut încetarea războiului din Ucraina a fost rănit în circumstanțe misterioase, potrivit unor rapoarte

Postul controlat de stat RIA Novosti a relatat că deputatul Dumei de Stat Anatoli Karpov, în vârstă de 71 de ani, a căzut accidental și a fost dus la spital la sfârșitul zilei de 29 octombrie, citând o sursă familiarizată cu situația.

Cu toate acestea, au existat relatări diferite și contradictorii cu privire la ceea ce i s-a întâmplat lui Karpov, care este, de asemenea, un fost mare maestru de șah.

Luni, Andrei Kovalyov, președintele Mișcării All-Russian a Antreprenorilor, a sugerat că a fost opera unui atacator necunoscut. El a scris pe Telegram: „Sper că ticălosul va fi găsit”.

Dar fiica lui Karpov, Sofya, a declarat că a fost un accident.

Purtătorul de cuvânt al lui Karpov, Albert Stepanyan, a negat că acesta ar fi fost rănit în vreun fel, spunând: „A fost rănit: „Nu a fost niciun atac… nu există răniți”, a relatat agenția media de stat TASS.

Rapoartele ulterioare au sugerat că Karpov a suferit răni grave

El a fost dus la unitatea de îngrijire neurocritică de la Institutul Sklifosovsky din Moscova cu o fractură de femur și răni grave la cap, potrivit. Începând de miercuri, el se simțea bine, dar era încă în spital.

Karpov a fost plasat în comă artificială după ce a fost diagnosticat cu o contuzie cerebrală și hemoragie.

Insider nu a putut să verifice independent rapoartele.

Karpov este considerat un loialist al președintelui Vladimir Putin, dar a făcut remarci la un post de televiziune din Kazahstan în aprilie, cerând încetarea războiului din Ucraina „pentru ca oamenii pașnici să nu mai moară”.

„În cele din urmă, oamenii obișnuiți sunt victimele”, a continuat el. „Politicienii și generalii decid, iar oamenii obișnuiți se luptă, și civilii mor”.

Rănile suferite de Karpov sunt cele mai recente dintr-o serie de evenimente neplăcute care au avut loc în jurul unor ruși de profil înalt. Până în prezent, în 2022, peste o duzină de oligarhi și directori de top – în special cei care au legătură cu industriile energetice ale țării – au murit în moduri suspecte, deși nu există nicio dovadă oficială care să facă legătura între evenimente.

Decesele au fost atribuite de către oficiali în diverse moduri ca fiind presupuse sinucideri și crime-sinucideri, căderi accidentale, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale și accidente ciudate.

Registration

Aici iti poti reseta parola