Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > China îndeamnă la negocieri pentru rezolvarea conflictului din Ucraina. Ce i-a transmis Xi Jinping lui Vladimir Putin
Articole online

China îndeamnă la negocieri pentru rezolvarea conflictului din Ucraina. Ce i-a transmis Xi Jinping lui Vladimir Putin

xi jinping si vladimir putin

China îndeamnă la negocieri pentru rezolvarea conflictului din Ucraina. Ce i-a transmis Xi Jinping lui Vladimir Putin

În timpul unei discuții telefonice avute cu Vladimir Putin, președintele chinez Xi Jinping a declarat că părțile implicate în conflict trebuie să conlucreze pentru soluționarea crizei din Ucraina, potrivit informațiilor Reuters. Acesta s-a oferit din nou să ajute la soluţionarea crizei:

„Cei doi șefi de stat au făcut un schimb de opinii cu privire la problema Ucrainei. Xi Jinping a subliniat că China a pornit întotdeauna de la latitudinea istorică, a făcut judecăți în mod independent, a promovat pacea mondială și a promovat stabilitatea ordinii economice globale. Toate părțile ar trebui să lucrez pentru o soluționare adecvată a crizei ucrainene într-o manieră responsabilă. China este dispusă să continue să joace rolul care i se cuvine în această privință”, potrivit comunicatului difuzat de CCTV.

În ciuda sancțiunilor economice aplicate Rusiei, oficialii chinezi continuă să-și intensifice legăturile cu Moscova. Qin Gang, ambasadorul Chinei în Statele Unite, a apărat țara într-un editorial publicat în The National Interest, iar viceministrul chinez de Externe, Le Yucheng, l-a asigurat pe Andrei Denisov, ambasadorul Rusiei în China, că cele două state își vor continua „coordonarea strategică”.

Relațiile dintre China și Rusia par să fie tot mai apropiate în ultimii ani, iar în urma parteneriatului strategic din luna februarie cele două țări s-au angajat să contracareze influenţa SUA.

O nouă dovadă a bunelor relații dintre cele două țări a fost vizibilă vineri, atunci când Rusia şi China au inaugurat un nou pod transfrontalier în Orientul Îndepărtat, cu speranța că va stimula şi mai mult comerţul între cele două ţări, în timp ce Moscova se confruntă cu sancţiunile occidentale impuse pentru acţiunile sale în Ucraina.

Podul era în construcţie din 2016 şi a fost finalizat în mai 2020, dar deschiderea sa a fost amânată de restricţiile transfrontaliere legate de Covid-19, a declarat BTS-MOST, firma care a construit podul pe partea rusă.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola