Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un denunțător al Twitter susține că cel puțin un spion chinez se află în cadrul companiei
Articole online

Un denunțător al Twitter susține că cel puțin un spion chinez se află în cadrul companiei

Peiter Zatko

Un denunțător al Twitter susține că cel puțin un spion chinez se află în cadrul companiei

Zatko a susținut că FBI a avertizat Twitter că firma a angajat un agent străin chinez.

„Mi s-a spus, deoarece echipa de securitate fizică a corporației a fost contactată și i s-a spus că există cel puțin un agent al MSS, care este unul dintre serviciile de informații din China, pe statul de plată în interiorul Twitter”, a declarat Zatko în cadrul unei audieri în Senat, marți.

Dezvăluirea din cadrul audierii a venit după ce Zatko – mai bine cunoscut sub numele său de hacker „Mudge” – a afirmat deja că firma a permis cu bună știință ca un agent al guvernului indian să lucreze în interiorul Twitter cu acces la datele utilizatorilor.

Plângerea lui Zatko, care a fost înaintată autorităților americane în luna iulie, indica faptul că guvernul american a furnizat Twitter informații specifice potrivit cărora cel puțin unul dintre angajații săi, poate mai mulți, ar putea lucra pentru o agenție de informații străină, dar nu preciza pentru ce țări ar fi lucrat agenții.

„Audierea de astăzi nu face decât să confirme faptul că acuzațiile domnului Zatko sunt pline de inconsecvențe și inexactități”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitter pentru Insider.

Un purtător de cuvânt al FBI nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Insider

„Deși a fost deranjant de auzit, eu și mulți alții am recunoscut starea mediului de la Twitter”, a declarat Zatko. „Dacă nu plasezi agenți străini în interiorul Twitter – pentru că este foarte dificil să îi detectezi [și] este foarte valoros pentru un agent străin să se afle acolo – ca [agenție] de informații străine, cel mai probabil nu îți faci treaba.”

Fostul șef al securității a declarat că a informat un director executiv despre amenințare și i s-a spus:

„Ce contează dacă avem mai mulți [agenți străini]?”.

Plângerea de 84 de pagini a denunțătorului Twitter a fost făcută publică pentru prima dată luna trecută. În plângerea sa, Zatko a acuzat compania că l-a „mințit” pe Elon Musk cu privire la conturile de spam de pe site-ul său și că are practici de securitate slabe care ar putea încălca un acord de soluționare anterior al FTC.

Plângerea denunțătorului este, de asemenea, relevantă în cadrul bătăliei juridice pe care Twitter o poartă în prezent cu Elon Musk. Compania de socializare încearcă să îl determine pe miliardar să își respecte acordul de a cumpăra compania pentru 44 de miliarde de dolari, după ce acesta a încercat să se retragă din afacere în iulie.

Echipa juridică a lui Musk și-a modificat deja contraprocesul împotriva Twitter pentru a include acuzațiile lui Zatko. Procesul de cinci zile urmează să se desfășoare în instanță în octombrie.

Registration

Aici iti poti reseta parola