Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un comentator de televiziune rus sugerează să fie bombardați sateliții Starlink ai lui Elon Musk
Articole online

Un comentator de televiziune rus sugerează să fie bombardați sateliții Starlink ai lui Elon Musk

Putin

Un comentator de televiziune rus sugerează să fie bombardați sateliții Starlink ai lui Elon Musk

Prezentatorul de televiziune Vladimir Solovyov a făcut această sugestie în emisiunea sa de la Rusia-1, „Seara cu Vladimir Solovyov”, potrivit unui clip transmis pe Twitter de oficialul ucrainean Anton Gerashchenko.

„Pentru spațiu și la revedere grupului lui Elon Musk”, a spus Solovyov. Solovyov este cunoscut pentru că promovează cu înverșunare propaganda pro-Kremlin.

Invitatul emisiunii, Andrey Anatolievici Sidorov, profesor de politică la Universitatea de Stat din Moscova, a obiectat rapid. El l-a avertizat pe Solovyov că sugestia sa de a bombarda o țintă străină ar declanșa un război global total. Cei doi au avut un schimb de replici laconice, în timpul căruia Solovyov l-a provocat pe Sidorov și l-a întrebat dacă ceea ce își dorește în Ucraina este pacea.

Sidorov a replicat că ar putea urma un „mare război nuclear” care ar ucide pe toată lumea.

„Atunci ei vor muri pur și simplu, iar noi vom merge în rai”, i-a spus Sidorov lui Solovyov.

Starlink, compania lui Elon Musk, a trimis mii de kituri de internet în Ucraina pe parcursul războiului. Starlink folosește serviciul de bandă largă al SpaceX și furnizează Ucrainei internet prin conectarea terminalelor de la sol la sateliți.

Serviciul de internet a sprijinit efortul de război al Ucrainei, oferind trupelor sale un mijloc de comunicare fiabil. Rapoartele sugerează că trupele ucrainene au folosit Starlink pentru a coordona contraatacuri sau pentru a solicita lovituri de artilerie și au folosit kiturile pentru a-i contacta pe cei dragi în timp ce se aflau pe linia frontului.

La 14 octombrie, Musk a declarat că SpaceX pierde aproximativ 20 de milioane de dolari pe lună pentru a menține Starlink în funcțiune în Ucraina, numind costul „nerezonabil”.

Pentagonul și UE au discutat separat despre plata pentru Starlink în Ucraina, a relatat Politico în octombrie.

Musk a declarat pe 17 octombrie că SpaceX și-a retras cererea ca Pentagonul să finanțeze Starlink. El a declarat luni că serviciile Starlink nu vor fi oprite chiar dacă guvernul SUA nu le va oferi fonduri pentru aceasta.

Musk și reprezentanții de la SpaceX nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Insider.

Registration

Aici iti poti reseta parola