Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Un act de spionaj descoperit de generalul George Washington în lupta cu forțele britanice
Articole online

Un act de spionaj descoperit de generalul George Washington în lupta cu forțele britanice

Washington

Un act de spionaj descoperit de generalul George Washington în lupta cu forțele britanice

Washington a descris modul în care o scrisoare codificată adresată unui ofițer britanic, maiorul Crane, a ajuns în posesia lui Washington pe un traseu întortocheat de la „o femeie care a fost întreținută de doctorul Church”. Washington „a pus imediat mâna pe aceasta, dar pentru o lungă perioadă de timp ea a fost rezistentă la orice amenințare și persuasiune pentru a descoperi Autorul, însă în cele din urmă a fost adusă la o mărturisire și l-a numit pe Doctorul Church. Apoi l-am pus imediat în siguranță pe el și toate documentele sale”.

Femeia pe care Washington a interogat-o era amanta doctorului Benjamin Church, un renumit medic din Boston, care a fost activ în Comitetul de Siguranță din Massachusetts și a fost membru al Congresului Provincial. În iulie 1775, Washington l-a numit pe Church primul chirurg general al Armatei Continentale, pentru ca trei luni mai târziu să afle că acesta spiona pentru britanici încă din 1772. Church s-a confruntat cu o curte marțială a armatei la 4 octombrie 1775.

În ciuda pledoariei de nevinovăție a lui Church și a caracterului lipsit de importanță al informațiilor pe care i le-a furnizat lui Crane, conținutul scrisorii includea declarația de loialitate a lui Church față de coroana britanică. Acesta a fost acuzat de trădare, condamnat și condamnat la închisoare pe viață. După ce s-a îmbolnăvit în timp ce era încarcerat, Dr. Church a fost exilat în Indiile de Vest. Se crede că nava cu care a călătorit s-a pierdut pe mare.

La 7 noiembrie 1775, la scurt timp după condamnarea doctorului Church, Congresul Continental a adăugat la „articolele de război” un mandat pentru pedeapsa cu moartea ca pedeapsă pentru acte de spionaj.

Registration

Aici iti poti reseta parola