Evenimentul Istoric > Articole online > Umilința supremă pentru Joe Biden. Popularitatea sa se prăbușește!
Articole online

Umilința supremă pentru Joe Biden. Popularitatea sa se prăbușește!

Sondajele de opinie indică un adevărat record negativ

Potrivit datelor ultimului sondaj de opinie realizat de Gallup, cota de aprobare a lui Joe Biden a scăzut cu 11,3%, actualul președinte fiind cel mai prost cotat președinte american după primele luni de mandat. Comparația îi are în vedere pe toți ceișașți 10 președinți pe care țara i-a acum după încheierea celui de Al Doilea Război Mondial în 1945.

 

Din greșeală în greșeală…

Rezultatele nu sunt de mirare. Ultima gafă, referitoare la obligațiile militare pe care SUA le are cu privire la Taivan a fost corectată a doua zi de membrii administrației.
Potrivit Telegraph, popularitatea sa început să scadă în iulie, pe măsură ce cazurile de COVID-19 au început să crească din nou.Trendul descrescător pare să fie legat, însă, mai ales de retragerea haotică a armatei americane din Afganistan și de preluarea Kabulului de către talibani.. Conform sondajelor, pe parcursul primelor trei luni de la inaugurare, ratingul de aprobare al domnului Biden a fost de aproximativ 56%. Din iulie până în octombrie, aceasta a scăzut la 44,7 la sută.

În aceeași perioadă Trump a scăzut cu  cu 4,4%

Această scădere de 11,3% îo depășește pe a lui Barack Obama, care și-a văzut aprobarea scăzând cu 10,1% în primele nouă luni.
Actualul președinte al SUA și-a dezamăgit alegătorii chiar mai mult decât Jimmy Carter, unul dintre cei mai slabi președinți din istoria recentă a Americii, al cărui rating a scăzut cu 8,9% după primele nouă luni. Și mai usturătoare este comparația cu Donald Trump, al cărui rating a scăzut în aceeași perioadă de timp cu 4,4%, scrie ziarul britanic  Daily Express.
În timp ce aprobarea domnului Biden în Partidul Democrat rămâne la aproximativ 92 la sută, numai patru la sută dintre republicani îl aprobă. Cifrele sunt proaste și în rândul celor care nu sunt afiliați celor două mari partide.

Registration

Aici iti poti reseta parola