Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Umilință cruntă pentru Germania. Ajutorul acordat Ucrainei e ridicol
Articole online

Umilință cruntă pentru Germania. Ajutorul acordat Ucrainei e ridicol

 

E vorba de sistemele antiaeriane autopropulsate Gepard. Berlinul se angajează să trimită numai cincisprezece vehicule, iar livrarea nu va ajunge probabil în zona de conflict decât după luni de zile.

Britanicii râd de ajutorul german

Într-o declarație făcută pentru Sky News, analistul în domeniul apărării Michael Clarke a făcut o critică usturătoare cu privire la eforturile germane de a furniza Ucrainei armament greu. Berlinul a anunțat cu surle și trâmbițe o livrare de sisteme antiaeriene autonome Gepard pentru a consolida apărarea ucraineană în fața ofensivei ruse din estul țării. Anunțul Germaniei a stârnit, însă, comentarii sarcastice din partea lui Clarke, dat fiind că e vorba de numai 15 vehicule care vor ajunge în posesia ucrainenilor abia prin iulie.

Ucrainenii vor trebui să reziste în Donbas fără sprijin german

„În ultimele 24 de ore sau cam asa ceva, germanii au confirmat că vor trimite tancul antiaerian Gepard în Ucraina. Au promis asta cu puțin timp în urmă. Gepard este practic un șasiu de tanc cu un sistem antiaerian deasupra. Sunt foarte bune.
Germanii au spus că trimit 15, nu 150 sau 50, 15 și le-au anunțat inițial în aprilie. Acum au confirmat că sistemele vor ajunge în iulie. Între timp, ucrainenii vor trebui să reziste în Donbas sub presiunea cumplită pe care o îndură în prezent”, a adăugat el.

La sfârșitul lunii aprilie, Germania a anunțat că va furniza pentru prima dată Kievului arme grele, și anume tancuri de apărare antiaeriană Gepard, după ce criticii au acuzat Berlinul că nu vrea să livreze arme grele către Kiev. De atunci, Germania a promis și șapte obuziere autopropulsate la Kiev și a început să antreneze trupele ucrainene cu aceste arme.
Potrivit unei surse guvernamentale, tancurile Gepard vor fi aprovizionate cu muniție „suficientă”.

Cererile Ucrainei pentru arme grele s-au intensificat de când Moscova și-a îndreptat cea mai aprigă putere de foc în estul și sudul țării, după ce nu a reușit să cucerească capitala Kiev.
Mii de oameni au fost uciși, milioane au fost strămutate și orașe și orașe au fost devastate de când Rusia a invadat pe 24 februarie.
Rusia spune că a preluat controlul deplin asupra orașului Mariupol, din sud, în ceea ce numește „operațiunea militară specială” din Ucraina. Invazia rusa s-a împotmolit, însă, în alte zone, scrie Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola