Evenimentul Istoric > Articole online > EXCLUSIV. Uluitoarea inginerie prin care procurorii militari au făcut din soții Ceaușescu victime în Dosarul Revoluției. Documente la final
Articole online

EXCLUSIV. Uluitoarea inginerie prin care procurorii militari au făcut din soții Ceaușescu victime în Dosarul Revoluției. Documente la final

În dosar au rămas să răspundă pentru crimele din decembrie 1989 doar Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi generalul Iosif Rus, pentru infracţiuni contra umanităţii.

Surpriza este că în dosar apare ca parte vătămată Valentin Ceaușescu, în calitate de succesor al părinților săi împușcați pe 25 decembrie 1989 la Târgoviște, Elena și Nicolae Ceaușescu.

Sursele Evenimentului istoric au precizat că „meritul” incredibil de a face victime din cuplul dictatorial Ceaușescu revine în totalitate procurorilor militari care au făcut rechizitoriul Dosarului Revoluției, printre care și Cătălin Ranco Piţu, propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de şef al Secţiei parchetelor militare de la PICCJ.

Anexa, bat-o vina!

Aceștia au făcut o anexă la rechizitoriu din listele, pe județe, cu toți morții și părțile vătămate, dintre care și cele arestate nelegal, din perioada 22 – 30 decembrie 1989.

Astfel la județul Dâmbovița apar Elena și Nicolae Ceaușescu, în dublă calitate: morți și persoane arestate nelegal.

După această ispravă, procurorii militari l-au chemat pe Valentin Ceaușescu și l-au întrebat dacă vrea să se constituie parte vătămată, ceea ce fiul cuplului dictatorial a și făcut.

Numai că aceiași procurori militari, din greșeală de interpretare, neștiință, sau rea-voință, nu au ținut cont că în articolul 7 al Statului Curții Penale de la Haga, de unde a fost preluată în Codul nostru penal infracțiunea contra umanității, se spune clar că e vorba numai de victime inocente.

Acest articol a fost introdus în Statut pentru a proteja populația civilă inocentă, nu pe criminalii de până-n 22 decembrie.

Au trecut mai mult de 30 de ani de la crime și procurorii încă amestecă victimele cu criminalii.

CONSULTAŢI DOCUMENTELE AICI:

ceausescu-victime

rechizitoriu1

rechizitoriu2

Registration

Aici iti poti reseta parola