Evenimentul Istoric > Articole online > Dosarul de cadre al Crainicului Loviturii de Stat din 1989, comunistul Teodor Brateș, fost Froim Bernard. Documente
Articole online

Dosarul de cadre al Crainicului Loviturii de Stat din 1989, comunistul Teodor Brateș, fost Froim Bernard. Documente

Însă, anul acesta procurorii au dispus clasarea cauzei pentru Teodor Brateș deoarece în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că nu există în sarcina acestora probe concludente cu privire la săvârşirea infracțiunilor contra umanităţii, prev. de art. 439 din C.p.

Teodor Brateș s-a născut ca Froim Bernard pe 5 martie 1933 în București. Tatăl, Froim Ștrul era vânzător de ziare, iar mama, Fany, a fost casnică.

Într-o fișă de cadre realizată de Radioteleviziunea Română pe 14.04.1988 la profesia de bază stă scris: ziarist, economist (muncitor mecanic).

Cum se împăcau cele trei meserii vom vedea în continuare. Froim Bernard a urmat patru clase elementare și școala de arte meserii până în anul 1947, calificându-se ajutor mecanic. Apoi a lucrat ca muncitor mecanic la uzinele „23 August” din București, până în 1948, când a fost scos din producție a și încadrat activist la fostul sector II-Negru-UTC-Bucureșeti.

După un an s-a transferat ca redactor la Radioteleviziunea Română!!!

De acolo, în 1953 a fost trimis la Școala de științe sociale „A.A. Jdanov”, pe care a absolvit-o în 1956, fiind apoi reîncadrat pe aceeași funcție la Radio.

În 1958 i s-a desfăcut contractul de muncă pentru că nu a arătat, la angajare, că tatăl său vitreg fusese arestat în 1947 pentru comiterea unor ilegalități pe când făcea parte dintr-o comisie de preschimbare a banilor. Tatăl vitreg a fost împușcat pe motv că ar fi încercat să fugă de sub escortă.

S-a încadrat la Atelierele „9 Mai”, de unde după un an a fost transferat la Consiliul național al sindicatelor „16 Februarie”, ca redactor șef al gazetei de uzină!!!

În 1956 își schimbase numele din Froim Bernard în Brateș Teodor.

În 1965 a revenit la Radioteleviziunea Română ca redactor. A făcut ASE la frecvență, absolvind în 1967. În 1968 a fost numit șef de rubrică la redacția actualități politice interne și externe, iar din 1969 a devenit redactor șef adjunct.

Abia în 1976 a primit atestatul de ziarist!!!

Concluzia celor de la serviciu Cadre din Radioteleviziune, era, în aprilie 1988, că „Brateș Teodor are o bună pregătire profesională, îndeplinește cu răspundere sarcinile ce-i revin și are o comportare corespunzătoare la serviciu și în societate”.

Registration

Aici iti poti reseta parola