Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Ultima amantă a lui Francois Mitterrand. „Nu știam pe cine sunt geloasă – pe mamă sau pe fiică”
Articole online

Ultima amantă a lui Francois Mitterrand. „Nu știam pe cine sunt geloasă – pe mamă sau pe fiică”

Ultima amantă a lui Mitterrand

„Claire” era o studentă la Drept în vârstă de 22 de ani, iar Mitterrand era cu 50 de ani mai în vârstă când a început o legătură amoroasă cu aceasta, tratând-o cu posesivitate, spionând-o și sunând-o de două ori pe zi.

Claire, a cărei identitate reală nu este dezvăluită, a păstrat înregistrări ale convorbirilor telefonice cu Mitterrand și a arătat fotografii cu președintele pentru a-și confirma povestea. Fiica unei familii înstărite din Toulouse, l-a idolatrizat pe președinte, la fel ca mulți alți tineri, atunci când a câștigat funcția în 1981.

Aceasta o cunoștea pe Danielle Mitterrand, prima doamnă, dar nu știa despre existența Annei Pingeot, amanta lui Mitterrand și mama fiicei lor, Mazarine, care era ținută într-un apartament pe malul stâng al Senei.

În scurt timp, Claire a ajuns la Palatul Élysée, unde Mitterrand a ținut acest secret. A plecat cu el în călătorii oficiale în străinătate. „S-a gândit doar la el”, scria Royer, jurnalist la Le Monde. „Din momentele în care îl va descoperi în biblioteca Élysée, la cinele din restaurante, în plimbările de-a lungul Senei. Dar nu-i plăcea să iasă prea des cu ea. Voia să o țină doar pentru el. Știa totul despre viața ei. Nu trăia. Aștepta. ”

Când tânăra amantă s-a plâns într-o zi că președintele nu îi acordă suficientă atenție, el a răspuns: „Dar te-am văzut mai mult decât pe Saharov sau Walesa”. Mitterrand avea o relație apropiată pe atunci cu Andrei Saharov, disidentul sovietic și laureat al premiului Nobel pentru pace și cu Lech Walesa, președintele Poloniei.

Înmormântare văzută din fața televizorului

Când revista Paris Match a dezvăluit existența lui Pingeot și a fiicei sale în 1994, Mitterrand nu i-a oferit nici o scuză lui Claire: „Ce sunt eu în toate astea? O jucărie, un studiu? ” Președintele a spus: „Oprește-te. Sunt oameni drăguți.” Claire își amintește de acel eveniment: „Nu știam pe cine sunt geloasă – pe mamă sau pe fiică”.

Cu toate acestea, ea a rămas îndrăgostită și nu a putut rupe relația cu el până la moartea sa la 79 de ani. În timp ce Danielle Mitterrand și femeile Pingeot au apărut în ziare, participând la înmormântarea sa din ianuarie 1996, Claire, pe atunci la vârsta de aproape 30 de ani, a urmărit totul de acasă.

Numeroasele cuceriri ale lui Mitterrand sunt celebre. Pe lângă trei fii cu Danielle și o fiică cu Pingeot, el a avut un fiu nerecunoscut cu Chris Forsne, o jurnalistă suedeză cu care a avut o relație scurtă în 1987. Este puțin probabil ca noile informații să afecteze moștenirea lui Mitterrand ca fiind unul dintre cei mai venerați lideri francezi de după război.

Registration

Aici iti poti reseta parola