Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Amantele lui Mitterand. Pe lista fostului președinte al Franței figura și Dalida
Articole online

Amantele lui Mitterand. Pe lista fostului președinte al Franței figura și Dalida

Spunea apropiaților frecvent „Nu poți să ai toate femeile, dar trebuie să încerci!”. Era un seducător înascut, te facea din vorbe, cum se spune. Cu vorbele a cucerit femeile, și a cucerit puterea.

A avut o lunga listă de amante pe durate mai scurte sau mai lungi, (Dalida a fost una din iubitele lui, povestea a durat doi ani).

Apetitul său era cunoscut. Venea dintr-o tradiție franceză feudală, unde regele trebuia să se arate viril în privința femeilor pentru a fi considerat apt să dețină puterea asupra supușilor săi.

Pe Danielle Gouze a cunoscut-o in 1944 intr-o rețea de Rezistență. După război participarea lui Mitterrand la Rezistență a fost pusă în balanță de participarea lui la guvernul colaboraționist de la Vichy.

Pe atunci părea a fi un om din extrema dreaptă franceză. Ca să ajunga un lider necontestat al stângii mai târziu!!!

Arăta încă din anii 40 capacități de cameleon indiscutabil – putea fi ceva și contrariul în acelasi timp și să pară credibil.

Charisma lui, puterea de seducție, vorba ca mierea operau redutabil în ambele zone. A făcut parte din mai multe guverne – e cel mai tinăr deputat și ministru.

Cariera lui era lansată. În 1958, însă, odată cu întoarcerea la Elisee a generalului de Gaulle, Mitterrand cunoaște o perioadă neagră. Nu mai este nici ministru, nici deputat și socialștii – dezbinați – sunt risipiți și periferici.

Anne Pingeot

Dacă în politică se părea că a eșuat, cu femeile stătea mai bine. Își continuă cu același succes aventurile de Casanova, modelul său. Printre cuceririle pasagere, in 1961 o cunoaste pe Anne Pingeot care îi va marca destinul amoros.

Anne Pingeot, fiica unui bogat om de afaceri din înalta burghezie, studia arte la Paris. Venea dint-un mediu familiar bogat, spre deosebire de Danielle care provenea dintr-o familie săracă – era fiica unui invățător de țară. El are 47, Anne numai 20. Gusturile lor sunt foarte apropiate, ca și preocupările.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola