Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Amantele lui Mitterand. Pe lista fostului președinte al Franței figura și Dalida
Articole online

Amantele lui Mitterand. Pe lista fostului președinte al Franței figura și Dalida

Pe scurt, François Mitterand a fost un afemeiat. Se mai spune – curvar, fustangiu, coureur des femmes.

Spunea apropiaților frecvent „Nu poți să ai toate femeile, dar trebuie să încerci!”. Era un seducător înascut, te facea din vorbe, cum se spune. Cu vorbele a cucerit femeile, și a cucerit puterea.

A avut o lunga listă de amante pe durate mai scurte sau mai lungi, (Dalida a fost una din iubitele lui, povestea a durat doi ani).

Apetitul său era cunoscut. Venea dintr-o tradiție franceză feudală, unde regele trebuia să se arate viril în privința femeilor pentru a fi considerat apt să dețină puterea asupra supușilor săi.

Pe Danielle Gouze a cunoscut-o in 1944 intr-o rețea de Rezistență. După război participarea lui Mitterrand la Rezistență a fost pusă în balanță de participarea lui la guvernul colaboraționist de la Vichy.

Pe atunci părea a fi un om din extrema dreaptă franceză. Ca să ajunga un lider necontestat al stângii mai târziu!!!

Arăta încă din anii 40 capacități de cameleon indiscutabil – putea fi ceva și contrariul în acelasi timp și să pară credibil.

Charisma lui, puterea de seducție, vorba ca mierea operau redutabil în ambele zone. A făcut parte din mai multe guverne – e cel mai tinăr deputat și ministru.

Cariera lui era lansată. În 1958, însă, odată cu întoarcerea la Elisee a generalului de Gaulle, Mitterrand cunoaște o perioadă neagră. Nu mai este nici ministru, nici deputat și socialștii – dezbinați – sunt risipiți și periferici.

Anne Pingeot

Dacă în politică se părea că a eșuat, cu femeile stătea mai bine. Își continuă cu același succes aventurile de Casanova, modelul său. Printre cuceririle pasagere, in 1961 o cunoaste pe Anne Pingeot care îi va marca destinul amoros.

Anne Pingeot, fiica unui bogat om de afaceri din înalta burghezie, studia arte la Paris. Venea dint-un mediu familiar bogat, spre deosebire de Danielle care provenea dintr-o familie săracă – era fiica unui invățător de țară. El are 47, Anne numai 20. Gusturile lor sunt foarte apropiate, ca și preocupările.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola