Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucrainenii anunță că au eliminat încă doi generali ruși în regiunea Herson
Caleidoscop

Ucrainenii anunță că au eliminat încă doi generali ruși în regiunea Herson

general

Ucrainenii anunță că au eliminat încă doi generali ruși în regiunea Herson

Până astăzi, Rusia pierduse 11 generali, cel puțin 49 de colonei, și peste 30.000 de soldați, însă ceea ce a atras atenția specialiștilor din Occident a fost numărul mare de ofițeri de rang înalt care și-au pierdut viața.

O explicație a acestor reușite ar fi dată de interesul special al ucrainenilor de a elimina conducerea armatei militare rusești, experții militari considerând că Vladimir Putin i-a trimis pe front pentru a prelua controlul asupra operațiunilor care nu decurg conform planurilor. 

Noul anunț cu privire la moartea altor generali ruși a fost făcut de consilierul prezidențial Aleksei Arestovici, iar informația a fost făcută publică de Nexta. Pentru moment, singura informație este că unul dintre ei era general FSB însărcinat cu organizarea așa-zisului referendum pentru anexarea regiunii Herson la Federația Rusă.

Dinspre Moscova, care ținea decesele militarilor secret chiar și pe timp de pace, nu a mai venit un bilanț oficial al trupelor pierdute din 25 martie.

Având în vedere raportul numeric și tehnologic dintre cele două țări, țintirea ofițerilor superiori ar fi o bună modalitate de a crea panică printre soldați, și de asemenea de a transmite un mesaj propagandistic către inamici, în contextul invaziei începute pe 24 februarie.

Generalul în rezervă James Stavridis, fost comandant suprem al NATO în Europa, susține că „incompetența uimitoare” a armatei ruse în Ucraina a dus la o pierdere de generali și alți ofițeri superiori fără precedent în istoria modernă, după cum a relatat The Hill. 

„În istoria modernă, nu există nicio situație comparabilă în ceea ce privește moartea generalilor. Am văzut de partea rusă, într-o perioadă de două luni, cel puțin o duzină, dacă nu mai mulți, de generali ruși uciși”, a afirmat Stavridis într-un interviu acordat în urmă cu o lună pentru postul de radio american WABC 770 AM.

Registration

Aici iti poti reseta parola