Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucraina postează un videoclip amenințător în care spune că nimeni nu ar trebui să vorbească despre viitoarea contraofensivă
Articole online

Ucraina postează un videoclip amenințător în care spune că nimeni nu ar trebui să vorbească despre viitoarea contraofensivă

Ucraina

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a distribuit un scurt videoclip în care îndeamnă la tăcere în legătură cu viitoarea contraofensivă a țării.

Ucraina postează un videoclip amenințător în care spune că nimeni nu ar trebui să vorbească despre viitoarea contraofensivă

În clipul de 35 de secunde, realizat cu mare atenție, diverși soldați ucraineni aflați pe teren privesc spre cameră și ridică un deget în semn de tăcere, după cum relatează Insider

Clipul este urmat de un scurt mesaj pe ecran:

„Planurile iubesc tăcerea. Nu va exista niciun anunț despre început”.

De o lună de zile, experți, politicieni și mass-media discută despre contraofensiva așteptată a Ucrainei, după ce Rusia nu a reușit să înregistreze progrese în timpul propriilor sale eforturi de la începutul anului.

Anunțul vine după o declarație a președintelui Zelenski

Postarea lui Reznikov a venit la o zi după ce The Wall Street Journal a relatat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa este „pregătită” pentru contraatac.

La sfârșitul anului trecut, Zelenski a mustrat public oficialii, pe fondul unei avalanșe de știri, pentru că au dezvăluit tactici militare către mass-media.

Acest ultim videoclip împărtășește un mesaj de avertizare cu privire la secretul militar, subliniat de tweet-ul lui Reznikov, care a adăugat un citat din piesa „Enjoy the Silence” a trupei Depeche Mode:

„Cuvintele sunt foarte inutile. Ele nu pot face decât rău”.

Dincolo de secretul militar, videoclipul – subtitrat în limba engleză – pare să aibă ca scop și reasigurarea aliaților occidentali, care au oferit resurse Ucrainei pentru contraofensiva sa foarte așteptată.

Ministerul ucrainean al Apărării a prezentat un videoclip entuziast la sfârșitul lunii mai, care părea, de asemenea, destinat să stimuleze viitoarea operațiune.

Zelenski, în interviul acordat WSJ, a subliniat că atacurile Ucrainei ar putea dura și este posibil să aibă un cost ridicat pentru forțele sale, dacă acestea nu primesc avioane de luptă avansate.

„Nu știu cât timp va dura”, a declarat Zelenski. „Ca să fiu sincer, poate merge într-o varietate de moduri, complet diferite. Dar o vom face și suntem pregătiți”.

Registration

Aici iti poti reseta parola