Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucraina încearcă să recucerească o porțiune de teren crucială care ar putea întrerupe barajele de rachete ale Rusiei
Articole online

Ucraina încearcă să recucerească o porțiune de teren crucială care ar putea întrerupe barajele de rachete ale Rusiei

razboi

Ucraina încearcă să recucerească o porțiune de teren crucială care ar putea întrerupe barajele de rachete ale Rusiei

Ucraina a confirmat că încearcă să recâștige controlul asupra zonei Kinburn – o întindere subțire de teren care traversează o mare parte din gura de vărsare a râului Dnipro, pe care a pierdut-o în favoarea Rusiei în luna iunie.

Oficialii ucraineni au declarat că nu vor publica niciun detaliu despre operațiune până când aceasta nu se va încheia. Forbes a relatat joi că trupele speciale ucrainene au debarcat în zonă în cadrul unui atac amfibiu.

Nu a precizat cât de mare sau de bine înarmată a fost echipa de debarcare. De asemenea, nu era clar cât de mare este apărarea Rusiei.

Dar dacă Ucraina ar putea să recucerească Kinburn, ar obține un nou avantaj semnificativ.

Rusia a folosit această fâșie pentru loviturile sale de rachete și artilerie din apropierea orașelor ucrainene, potrivit unei actualizări recente a Institutului pentru Studiul Războiului.

Recâștigarea peninsulei de către Ucraina ar „scuti” aceste zone de loviturile Rusiei, scoțându-le din raza de acțiune

Rusia s-a bazat în mare măsură pe artilerie și pe lovituri de rachete pentru întreaga sa invazie, iar în ultimele săptămâni a desfășurat o campanie intensă de lovituri cu rachete și drone asupra zonelor rezidențiale, aparent cu scopul de a întrerupe alimentarea cu electricitate și apă a civililor.

Privarea Rusiei de Kinburn ar degrada capacitatea Rusiei de a lovi anumite regiuni, potrivit ISW, deși nu ar pune capăt atacurilor rusești în sine.

Oricine obține peninsula primește, de asemenea, un control semnificativ asupra intrării în Dnipro, cea mai importantă cale navigabilă din Ucraina, notează ISW.

În prezent, Rusia controlează cea mai mare parte a zonei de la est de râu, iar Ucraina controlează vestul după ce a recucerit orașul Kherson la începutul acestei luni.

Registration

Aici iti poti reseta parola