Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucraina, folosită de Occident pentru a-și atinge obiectivele antirusești? Reacția Kremlinului după noul val de ajutor militar trimis pe front
Articole online

Ucraina, folosită de Occident pentru a-și atinge obiectivele antirusești? Reacția Kremlinului după noul val de ajutor militar trimis pe front

Challenger 2

Kremlinul nu s-a lăsat impresionat de noul ajutor primit de Ucraina, și anume, primele tancuri occidentale. Potrivit Reuters, aceștia au declarat că noile tancuri vor urma „să ardă ca restul echipamentelor trimise deja în ajutor de Occident”. 

Ucraina, folosită de Occident pentru a-și atinge obiectivele antirusești? Reacția Kremlinului după noul val de ajutor militar trimis pe front

În weekend, guvernul britanic a confirmat trimiterea de tancuri grele la Kiev, devenind astfel prima putere occidentală care furnizează Ucrainei tancuri de luptă principale. Reacția Kremlinului nu s-a lăsat însă așteptată, după cum menționează Reuters

Când a fost întrebat luni despre tancurile britanice, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acestea nu vor schimba situația de pe teren și că vor aduce doar „mai multe probleme” Ucrainei.

„Ei se folosesc [de Ucraina] ca de un instrument pentru a-și atinge obiectivele antirusești”, a declarat Peskov. „Aceste tancuri ard și vor arde la fel ca și restul”.

Comentariile sale vin după ce premierul britanic Rishi Sunak a confirmat sâmbătă că Marea Britanie va trimite 14 tancuri Challenger 2 în Ucraina, alături de o tranșă de sisteme de artilerie.

Scopul noilor tancuri pe frontul din Ucraina

Generalul de top al Ucrainei a enumerat noile tancuri ca parte a unei liste de dorințe pentru a împinge Rusia înapoi pe pozițiile sale în februarie 2022, înainte de invazia principală – dar a spus că ar avea nevoie de 300 de astfel de tancuri, alături de mii de alte vehicule de luptă.

Alte țări, inclusiv Franța și Polonia, s-au angajat, de asemenea, să trimită tancuri Ucrainei, în timp ce Finlanda a declarat că ia în considerare posibilitatea de a le urma exemplul.

Mișcările au sporit presiunea asupra Germaniei, care încă nu s-a angajat să își trimită propriile tancuri.

De asemenea, Germania trebuie să aprobe exportul tancurilor de luptă germane Leopard 2 pe care Polonia a promis că le va trimite în Ucraina.

O purtătoare de cuvânt a guvernului german a declarat vineri că nu a primit încă o cerere oficială din partea Poloniei.

Într-o convorbire telefonică purtată luni cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul că susține „intensificarea ostilităților” în Ucraina prin „intensificarea livrărilor de arme și echipamente militare”.

Registration

Aici iti poti reseta parola