Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucraina, folosită de Occident pentru a-și atinge obiectivele antirusești? Reacția Kremlinului după noul val de ajutor militar trimis pe front
Articole online

Ucraina, folosită de Occident pentru a-și atinge obiectivele antirusești? Reacția Kremlinului după noul val de ajutor militar trimis pe front

Challenger 2

Ucraina, folosită de Occident pentru a-și atinge obiectivele antirusești? Reacția Kremlinului după noul val de ajutor militar trimis pe front

În weekend, guvernul britanic a confirmat trimiterea de tancuri grele la Kiev, devenind astfel prima putere occidentală care furnizează Ucrainei tancuri de luptă principale. Reacția Kremlinului nu s-a lăsat însă așteptată, după cum menționează Reuters

Când a fost întrebat luni despre tancurile britanice, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acestea nu vor schimba situația de pe teren și că vor aduce doar „mai multe probleme” Ucrainei.

„Ei se folosesc [de Ucraina] ca de un instrument pentru a-și atinge obiectivele antirusești”, a declarat Peskov. „Aceste tancuri ard și vor arde la fel ca și restul”.

Comentariile sale vin după ce premierul britanic Rishi Sunak a confirmat sâmbătă că Marea Britanie va trimite 14 tancuri Challenger 2 în Ucraina, alături de o tranșă de sisteme de artilerie.

Scopul noilor tancuri pe frontul din Ucraina

Generalul de top al Ucrainei a enumerat noile tancuri ca parte a unei liste de dorințe pentru a împinge Rusia înapoi pe pozițiile sale în februarie 2022, înainte de invazia principală – dar a spus că ar avea nevoie de 300 de astfel de tancuri, alături de mii de alte vehicule de luptă.

Alte țări, inclusiv Franța și Polonia, s-au angajat, de asemenea, să trimită tancuri Ucrainei, în timp ce Finlanda a declarat că ia în considerare posibilitatea de a le urma exemplul.

Mișcările au sporit presiunea asupra Germaniei, care încă nu s-a angajat să își trimită propriile tancuri.

De asemenea, Germania trebuie să aprobe exportul tancurilor de luptă germane Leopard 2 pe care Polonia a promis că le va trimite în Ucraina.

O purtătoare de cuvânt a guvernului german a declarat vineri că nu a primit încă o cerere oficială din partea Poloniei.

Într-o convorbire telefonică purtată luni cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul că susține „intensificarea ostilităților” în Ucraina prin „intensificarea livrărilor de arme și echipamente militare”.

Registration

Aici iti poti reseta parola