Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucraina este nevoită să recicleze bombele neexplodate pe fondul unei grave penurii de muniție
Articole online

Ucraina este nevoită să recicleze bombele neexplodate pe fondul unei grave penurii de muniție

muniție

Ucraina este nevoită să recicleze bombele neexplodate pe fondul unei grave penurii de muniție

Potrivit unui reportaj realizat de The Washington Post, Brigada 59 motorizată din estul Ucrainei obișnuia să tragă peste 20 sau 30 de obuze pe zi cu un obuzier din epoca sovietică – o armă de artilerie asemănătoare unui tun. În ultima vreme, ei trag doar unul sau două – și uneori niciunul.

În încercarea de a inova, soldații din atelierele subterane reciclează vechile muniții neexplodate și folosesc imprimante 3D pentru a fabrica muniții mici care pot fi lansate din drone, potrivit Post.

De asemenea, militarii sunt mai selectivi și mai preciși cu țintele lor pentru a nu irosi obuze.

Chiar și așa, Ucraina continuă să tragă aproximativ 7.700 de obuze pe zi – a declarat un oficial ucrainean pentru publicația de știri, sub rezerva anonimatului.

Rusia trage de trei ori mai mult, potrivit unor estimări

În bătăliile sângeroase de lungă durată din Bakhmut și din împrejurimi, ambele părți se luptă pentru a-și asigura muniția și armele necesare pentru a continua lupta.

Înainte de contraofensiva anticipată a Ucrainei, țara se bazează pe aliații occidentali pentru mai multe provizii – care se străduiesc să țină pasul cu ritmul de foc.

Aprovizionarea Ucrainei cu suficiente echipamente pentru a ține piept unei ofensive rusești este dificilă, a declarat la începutul acestei luni Michael Kofman, director al programului de studii privind Rusia din cadrul Center for Naval Analyses, însă și mai dificil este ca aliații să fie capabili să furnizeze suficiente echipamente „pentru a obține un avantaj decisiv asupra forțelor rusești”, a spus el, a relatat anterior Insider.

În februarie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat:

„Războiul din Ucraina consumă o cantitate enormă de muniție și epuizează stocurile aliate”.

„Rata actuală a cheltuielilor cu muniția din Ucraina este de multe ori mai mare decât rata noastră actuală de producție”, a adăugat el, spunând că aliații ar trebui să investească și să se extindă în producția de muniție pentru Ucraina.

În timp ce administrația Biden a promis să trimită Ucrainei peste 200.000 de cartușe de artilerie, rachete și tancuri, SUA se confruntă cu un deficit de producție extrem de mare, potrivit Insider.

În mod similar, Uniunea Europeană a creat un plan pentru a trimite un milion de runde de muniție, dar se confruntă cu dificultăți în satisfacerea nevoilor Ucrainei.

Registration

Aici iti poti reseta parola