Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Statele Unite ale Americii sunt cu 13 ani în urmă în ceea ce privește producția de muniție, potrivit unui raport The New York Times 
Articole online

Statele Unite ale Americii sunt cu 13 ani în urmă în ceea ce privește producția de muniție, potrivit unui raport The New York Times 

muniție

Statele Unite ale Americii sunt cu 13 ani în urmă în ceea ce privește producția de muniție, potrivit unui raport The New York Times 

Administrația Biden a promis – ca parte a celor 33 de miliarde de dolari trimiși până acum în ajutor militar pentru țara asediată – că un sistem american de apărare aeriană Patriot va fi trimis în Ucraina, împreună cu peste 200.000 de cartușe de artilerie, rachete și tancuri, potrivit Insider, care citează The New York Times.

În îndeplinirea acestor promisiuni, The New York Times a relatat că SUA a trimis Ucrainei atât de multe rachete Stinger din stoc încât ar fi nevoie de 13 ani de producție la nivelurile recente de capacitate pentru a le înlocui. The Times a adăugat că Raytheon, compania care contribuie la fabricarea sistemelor de rachete Javeline, a declarat că ar fi nevoie de cinci ani, la ratele de producție de anul trecut, pentru a înlocui numărul de rachete trimise Ucrainei în ultimele zece luni.

În prezent, SUA produc puțin peste 14.000 de cartușe de 155 mm în fiecare lună – iar forțele ucrainene au tras anterior atâtea cartușe în decurs de 48 de ore, a relatat luna trecută The Washington Post. În ianuarie, oficialii americani au propus o creștere a producției până la 90.000 de cartușe de 155 mm în fiecare lună pentru a face față cererii.

„Disponibilitatea muniției ar putea fi cel mai important factor care determină cursul războiului în 2023”, au scris în decembrie experții americani în domeniul apărării Michael Kofman și Rob Lee pentru Foreign Policy Research Institute, adăugând că Ucraina va depinde de stocurile și producția internațională pentru a avea acces la muniția de care are nevoie.

Statele Unite au înregistrat rareori deficite de producție de muniție și rachete în măsura în care țara se confruntă în prezent

Deși a existat o scurtă penurie de rachete de precizie în 2016, în urma luptelor din Libia și Irak, a relatat The Times, SUA au fost în mare parte angajate în lupte pe termen scurt și de mare intensitate, cum ar fi Războiul din Golful Persic, sau în misiuni prelungite și de mai mică intensitate, cum ar fi războiul din Afganistan, ceea ce a permis refacerea stocului în funcție de necesități.

Acum, pe măsură ce tensiunile cresc între superputerile globale, limitările de producție și de muniție din SUA – cauzate de lipsa lanțului de aprovizionare, precum și de reducerile de capacitate din perioada Războiului Rece, a relatat The Times – au devenit o preocupare serioasă în rândul profesioniștilor din domeniul apărării.

„Acest lucru ar putea deveni o criză. În condițiile în care linia frontului este acum în mare parte staționară, artileria a devenit cea mai importantă armă de luptă”, potrivit unui raport al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale. „Ucraina nu va rămâne niciodată fără muniție de 155 mm – întotdeauna va exista un flux de muniție -, dar unitățile de artilerie ar putea fi nevoite să raționalizeze obuzele și să tragă doar asupra țintelor cu cea mai mare prioritate. Acest lucru ar avea un efect negativ pe câmpul de luptă. Cu cât aprovizionarea cu muniție este mai limitată, cu atât efectul va fi mai sever.”

La începutul acestei luni, administrația Biden a propus un buget record de 842 de miliarde de dolari pentru Departamentul Apărării. În efortul de a rezolva problema lipsei de muniții, bugetul propus include 19,2 miliarde de dolari pentru modernizarea instalațiilor „care sprijină îmbunătățirea pregătirii”, precum și pentru creșterea producției de rachete navale și antirachetă, cu scopul de a sprijini țara și aliații săi în acest „deceniu decisiv”.

În timp ce îmbunătățirile aduse instalațiilor de producție au fost bugetate pentru viitor, SUA își forțează în prezent furnizorii la capacitate maximă pentru a satisface cererile actuale din timpul războiului din Ucraina și pentru a ține pasul cu producția Chinei.

„Când vine vorba de muniții, nu faceți nicio greșeală”, a declarat Kathleen Hicks, adjunctul secretarului apărării, în timpul unei ședințe de informare la începutul acestei luni cu privire la propunerea de buget pentru 2024: „Cumpărăm până la limitele bazei industriale, chiar dacă extindem aceste limite, și continuăm să reducem birocrația și să accelerăm termenele”.

Reprezentanții Departamentului Apărării nu au răspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

Registration

Aici iti poti reseta parola