Evenimentul Istoric > Articole online > Turneu History: filme despre Regina Maria și Regele Mihai, proiectate în țară
Articole online

Turneu History: filme despre Regina Maria și Regele Mihai, proiectate în țară

Postul de televiziune History este partenerul principal al proiectului care va duce cele două pelicule în câteva orașe ale țării, în următoarele șase luni, potrivit paginademedia.ro, care citează reprezentanți ai postului.

Chainsaw Films, firma producătorului John Florescu, se va ocupa de proiecția documentarelor în țară. 

Spre deosebire de varianta prezentată la televizor, filmele care vor fi proiectate în țară se vor vedea într-o formă integrală, puțin mai lungă.

Practic, în loc de 50 de minute, forma standard difuzată de televiziune, vor avea aproximativ 70 de minute, menționează aceeași sursă. 

Turneul debutează în București, la 5 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Dalles. 

Următoarele două orașe vor fi Constanța (20 noiembrie) și Alba Iulia (29 noiembrie). Printre altele, vor fi proiectate și în Valea Jiului. 

Ambele filme vor fi vizionate în aceeași seară și vor fi urmate de o sesiune cu întrebări și răspunsuri, la care vor participa oameni din producție și personalități locale.

„Maria, inima României” este un documentar despre viața Reginei Maria produs de John Florescu și narat de actorul Marcel Iureș. 

Filmul istoric cuprinde acțiunile Reginei în timpul Primului Război Mondial și contribuția la realizarea Marii Uniri de la 1918.

”Maria, inima României” conține opiniile Majestății sale Margareta, Custodele Coroanei Române, istoricului Neagu Djuvara, și ale altor specialiști din Oxford, New York, Washington, Budapesta, Florida sau Moscova.

Documentarul cuprinde și imagini colorizate din timpul Primului Război Mondial și vocea Reginei Maria fără distorsionările cauzate de tehnologia anilor '20. A fost difuzat de Pro TV la 1 Decembrie, anul trecut. 

”Războiul Regelui” îl are în centru pe Regele Mihai I al României. Dezvăluie povestea deciziei unui rege care, într-un punct critic în Al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre aliați și a grăbit, astfel, sfârșitul războiului.

De asemenea, documentarul este produs de John Florescu și narat de Marcel Iureș. 

Registration

Aici iti poti reseta parola