Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Trupele ucrainene sunt sub presiune, în timp ce Rusia acționează pentru a înconjura Bakhmut
Articole online

Trupele ucrainene sunt sub presiune, în timp ce Rusia acționează pentru a înconjura Bakhmut

razboi

Trupele ucrainene sunt sub presiune, în timp ce Rusia acționează pentru a înconjura Bakhmut

Orașul ucrainean Bakhmut se află sub o presiune crescută, în timp ce trupele rusești se apropie după ce l-au înconjurat aproape în totalitate, potrivit rapoartelor mass-media și serviciilor secrete britanice, informații prezentate de POLITICO.

Au loc „lupte intense în interiorul și în jurul orașului” din regiunea estică Donețk, a declarat Ministerul britanic al Apărării într-o analiză a serviciilor de informații publicată sâmbătă.

Trupele rusești – susținute de mercenari care lucrează pentru compania militară privată Wagner Group – au obținut noi progrese în suburbiile nordice ale orașului, potrivit analizei britanice. Două poduri importante din Bakhmut au fost distruse în ultimele 36 de ore, ceea ce îngreunează deplasarea soldaților ucraineni în interiorul și în afara orașului, se arată în raport.

Associated Press a relatat sâmbătă că trupele ucrainene ajutau populația civilă să evacueze Bakhmut

Oamenii sunt acum forțați să fugă pe jos, deoarece deplasarea cu vehicule a devenit prea periculoasă, a precizat aceasta. Agenția de știri a menționat că trupele ucrainene construiesc un pod de pontoane pentru a ajuta la efortul de evacuare.

Într-o înregistrare video care a apărut vineri pe rețelele de socializare, Evgheni Prigozhin, care conduce Grupul Wagner, a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să ordone forțelor ucrainene să părăsească orașul. „Grupul Wagner a înconjurat în esență orașul”, a declarat Prigozhin, de pe un acoperiș pe care Reuters l-a localizat într-un sat la nord de Bakhmut. „Cleștele se închide”, a spus el.

Bakhmut, în estul regiunii Donețk, a fost una dintre țintele cheie ale Rusiei în ultimele șapte luni. Capturarea orașului ar ajuta Moscova să se apropie de controlul întregii regiuni Donbas. Cucerirea Bakhmut ar avea, de asemenea, o semnificație simbolică, fiind prima victorie majoră a Rusiei de când președintele Vladimir Putin a început o mobilizare parțială a rezerviștilor militari în septembrie 2022.

Registration

Aici iti poti reseta parola