Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Trump îl acuză pe Biden că a condus țara „la al Treilea Război Mondial” 
Articole online

Trump îl acuză pe Biden că a condus țara „la al Treilea Război Mondial” 

Trump-Biden

Trump îl acuză pe Biden că a condus țara „la al Treilea Război Mondial” 

Fostul președinte american Donald Trump, candidat la președinție în 2024, l-a criticat, marți, pe actualul ocupant al Casei Albe, Joe Biden, subliniind că acesta  conduce țara „la al Treilea Război Mondial”.

„El ne aduce în pragul celui de-al Treilea Război Mondial. Și, pe deasupra, este cel mai corupt președinte din istoria Americii”, a spus el în răspunsul său la discursul președintelui privind starea Uniunii, de marți seară. Pentru Trump, Biden acumulează un echilibru între datorii și probleme de frontieră și imigrație de când a venit la putere, în ianuarie 2021.

„Vestea bună este că vom inversa fiecare criză, calamitate și dezastru pe care Joe Biden le-a creat. Aspir la președinţie pentru a pune capăt distrugerii țării noastre și pentru a face America din nou mare”, a spus el.

Trump consideră că adevărata „Stare a Uniunii” este o țară în care „milioane și milioane” de imigranți au trecut ilegal granița, în care cartelurile de droguri rulează „miliarde de dolari” și în care „asasini sălbatici, violatori și delincvenţi violenţi sunt eliberaţi din închisoare pentru a continua să comită delicte”.

Situația din Ucraina în viziunea lui Trump

Biden și democrații, a adăugat el, „au irosit trilioane de dolari și au provocat cea mai mare inflație din ultima jumătate de secol. Salariile reale au scăzut pentru a 21-a lună consecutivă, iar prețurile gazelor au crescut vertiginos”.

De asemenea, consideră că Biden a „instrumentalizat” Departamentul de Justiție și el însuși se considera o „victimă” a acestuia și a „persecuției” „oponenților săi politici”.

Fostul președinte Donald Trump se oferă drept candidat pentru pace și spune că ar putea negocia cu ușurință un acord între Ucraina și Rusia – în 24 de ore.

Conflictul vine cu un preț umanitar și economic enorm. Este profund destabilizator; dacă discuțiile despre al treilea război mondial sunt exagerate, nu există nicio îndoială că luptele militare sunt întotdeauna imprevizibile. Cu cât războiul va continua mai mult, o mai mare parte din Ucraina va fi distrusă, alianța occidentală va risca să se scindeze, iar sprijinul politic intern pentru aprovizionarea și finanțarea Ucrainei va continua să scadă.

Registration

Aici iti poti reseta parola