Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Thomas Neill Cream: Doctorul din epoca victoriană care și-a ucis pacienții cu sânge rece
Articole online

Thomas Neill Cream: Doctorul din epoca victoriană care și-a ucis pacienții cu sânge rece

Specialist în cloroform

Născut în Scoția în 1850, Thomas Neill Cream a părăsit Glasgow atunci când familia acestuia s-a mutat în Quebec. După ce s-a pregătit pentru a deveni constructor de nave, Thomas a decis să se înscrie la medicină.

În timp ce studia medicina, acesta observat efectele cloroformului, recunoscând puterea anestezicului care fie putea elimina pacienții, fie îi putea ucide. Controversele l-au urmărit încă de la începutul carierei sale, când a lăsat o femeie însărcinată și a decis să îi facă avort, în urma căruia s-a îmbolnăvit.

Tatăl femeii l-a obligat să se căsătorească cu ea, iar pentru a scăpa, a decis să se mute la Londra. Întors ulterior în Canada, acesta a înființat o clinică în Ontario, unde făcea avorturi ilegale. Kate Gardner, una dintre pacientele sale, a fost găsită moartă în spatele clinicii acestuia, având lângă ea o sticlă de cloroform.

Cei care au investigat decesul au declarat că Gardner „a murit din cauza cloroformului administrat în organism”. Înainte ca Thomas să fie dat spre urmărire de către autorități, acesta a decis să plece spre Chicago. Acolo a deschis o nouă clinică lângă bordelurile orașului, făcând avorturi prostituatelor, multe dintre acestea murind în urma intervențiilor.

Prins din cauza orgoliului

Cât era la Chicago, Thomas a început o aventură cu Julia Stott, o femeie căsătorită, al cărei soț cumpăra pastile împotriva epilepsiei. Cei doi au început să comploteze împotriva soțului lui Stott, convingându-l să cumpere o asigurare de viață. Ulterior, Thomas i-a prescris lui Stott pastile cu stricnină.

Când soțul lui Stott a murit din cauza pastilelor, Thomas a intervenit pentru a face rost de bani. Acesta i-a scris o scrisoare medicului legist, dând vina pe chimiștii care pregătiseră rețeta decedatului. Totul făcea parte din planul său de a da vina pe chimiști, de pe urma cărora să câștige 5.000 de dolari.

Când medicul legist a ignorat scrisoare, Thomas a insistat ca procurorul să deshumeze corpul decedatului pentru a afla adevărat. Din păcate pentru el, relația cu Julia Stott se înrăutățise, aceasta spunând poliției că Thomas a fost cel care i-a otrăvit soțul. Thomas a fost arestat și trimis la închisoare Joliet cu o condamnare pe viață pentru crimă, în 1881, însă fratele său a reușit să-i asigure eliberarea 10 ani mai târziu.

Mândru că a scăpat de justiție

Întors la Londra, într-o perioadă de șapte luni, Thomas a otrăvit patru prostituate din Lambeth cu pastile care conțineau stricnină. Pentru a scăpa, acesta trimitea scrisori prin care îi acuza pe alții de aceste infracțiuni.

Cu toate acestea, nu a reușit să scape. În timpul procesului, una dintre victimele lui Thomas a depus mărturie împotriva sa, spunând că acesta i-a oferit pastile pe care ea a refuzat să le ia. În momentul în care a fost declarat vinovat, Thomas a recunoscut că a ucis multe femei și că a reușit să scape de justiție. Pe 15 noiembrie 1892, acesta a fost spânzurat.

Registration

Aici iti poti reseta parola