Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Texanii din Aurora îl îngroapă cum se cuvine pe marțianul prăbușit cu un OZN la 1897 peste moara de vânt a judecătorului Proctor
Articole online

Texanii din Aurora îl îngroapă cum se cuvine pe marțianul prăbușit cu un OZN la 1897 peste moara de vânt a judecătorului Proctor

Acest incident, adevărat sau nu, a avut suficientă publicitate pentru a rămâne în memoria oamenilor de peste 100 de ani.

A fost transformat într-un film, „The Aurora Encounter” în 1986, cu Jack Elam în rol principal.

Vestea prăbușirii s-a răspândit rapid, chiar și pentru perioada respectivă. Există încă un articol de ziar despre eveniment, scris de E. E. Haydon, reporter pentru Dallas Morning News. Iată articolul:

„În jurul orei 6 din această dimineață, cei care se ridicau devreme din pat în Aurora au fost uimiți de apariția bruscă a dirijabilului care naviga peste oraș.

Călătorea spre nord și mult mai aproape de pământ decât înainte.

Evident, unele dintre mașini erau în neregulă, deoarece dezvolta o viteză de numai zece sau doisprezece mile pe oră și se îndrepta ușor spre pământ.

A navigat peste piața publică și, când a ajuns în partea de nord a orașului, s-a ciocnit cu turnul morii de vânt a judecătorului Proctor și s-a făcut bucăți cu o explozie teribilă, împrăștiind resturi pe mai mulți acri de pământ, distrugând moara de vânt și rezervorul de apă și distrugând grădina de flori a judecătorului.

Pilotul navei se presupune că a fost singur la bord și, în timp ce rămășițele sale erau grav desfigurate, a fost suficient pentru a se constata că nu era un locuitor al acestei lumi”.

Cât de mult din poveste s-a întâmplat în realitate nu vom ști niciodată.

Incidentul Aurora este încă studiat astăzi.

Există o serie de alte rapoarte americane, împreună cu multe dovezi din întreaga lume, care indică că aparate de zbor erau văzute pe cer.

Se pare că există puține îndoieli că, mult înainte ca omenirea să stăpânească arta zborului, cineva, undeva, a avut-o.

Desigur, rapoartele OZN-urilor pot fi adesea explicate prin obiecte zburătoare convenționale, dar ce ambarcațiuni cunoscute am putea folosi pentru o explicație la mijlocul până la sfârșitul anilor 1800?

Frații Wright nu-și creaseră încă mașină zburătoare.

 

Sursa AICI

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola