Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Texanii din Aurora îl îngroapă cum se cuvine pe marțianul prăbușit cu un OZN la 1897 peste moara de vânt a judecătorului Proctor
Articole online

Texanii din Aurora îl îngroapă cum se cuvine pe marțianul prăbușit cu un OZN la 1897 peste moara de vânt a judecătorului Proctor

Un al doilea articol de ziar despre un dirijabil ciudat a apărut în Denison Daily News din Denison, Texas, la 25 ianuarie 1878.

Un fermier din Texas, John Martin, a fost creditat cu una dintre primele utilizări ale termenului „farfurie zburătoare”.

Martin văzuse de fapt un OZN „în formă de balon”, dar a folosit termenul de farfurie pentru a descrie dimensiunea obiectului din perspectiva sa. Martin a văzut OZN-ul pe 2 ianuarie.

Ceea ce a văzut a fost un obiect întunecat, sus pe cer.

Obiectul se apropia tot timpul de el. Deoarece obiectul a păstrat o culoare închisă, s-a speculat că era solid și iluminat din spate.

Titlurile din 25 era „Un fenomen străin”. Iată o parte din articol:

„De la domnul John Martin, un fermier care locuiește la vreo șase mile sud de acest oraș, aflăm următoarea poveste ciudată:

Marți dimineață, în timp ce ieșea la vânătoare, atenția sa a fost îndreptată către un obiect întunecat din partea de sud a cerului.

Forma și viteza deosebite cu care obiectul părea să se apropie i-au atras atenția și și-a încordat simțurile pentru a-i descoperi cât mai multe”.

Când l-a observat pentru prima dată, părea să fie de dimensiunea unei portocale, care a continuat să crească în dimensiune.

După ce l-a privit o vreme, domnul Martin a orbit. A încetat să-l mai privească o vreme pentru a-și lăsa ochii să-și revină.

La reluarea vederii, obiectul era aproape deasupra capului și crescuse considerabil ca dimensiune și părea să treacă prin spațiu cu o viteză minunată”.

Cea mai credibilă relatare provine din micul oraș Aurora din Texas, în 1897. Această relatare, publicată în ziare, dă detalii despre un presupus accident OZN și înmormântarea unei ființe extraterestre.

Această legendă ar putea determina statul Texas să declare orașul „sit istoric”.

La 19 aprilie 1897, o navă spațială cu mișcare lentă s-a prăbușit pe o moară de vânt, făcându-se bucăți.

Pe măsură ce resturile au fost cercetate, se presupune că a fost descoperit corpul unui extraterestru mic.

Inițial, pilotul extraterestru a fost supranumit „pilotul marțian”. Unele dintre resturi au dezvăluit, de asemenea, material schițat cu hieroglife.

Oamenii din oraș i-au făcut sărmanei ființe o înmormântare adecvată în cimitirul local.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola