Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Teoriile despre soldatul german necunoscut din această imagine celebră
Articole online

Teoriile despre soldatul german necunoscut din această imagine celebră

Hans Tragarsky

Teoriile despre soldatul german necunoscut din această imagine celebră

Este de înțeles că o fotografie atât de faimoasă ar stârni curiozitatea de a afla cine este, mai exact, acest individ. Deși este dificil de știut cu certitudine, consensul general este că este vorba despre Hans Tragarsky, în vârstă de 23 de ani, din SS-Kampfgruppe Hansen.

Se presupune că imaginea a fost imortalizată de un membru al Propagandakompanie (PK), care a dat peste Tragarsky și unitatea sa în timpul Bătăliei de la Bulge. Aceasta a fost ultima ofensivă majoră pe care germanii au întreprins-o pe Frontul de Vest.

După Ziua Z, aceștia au sperat să împiedice mișcările Aliaților în Europa, scopul lor fiind de a împiedica utilizarea portului Anvers din Belgia, deoarece permitea accesul la provizii care ar fi ajutat la continuarea evacuării germanilor din zonele ocupate.

Această fotografie a lui Tragarsky a fost făcută în primele zile ale acestei acțiuni militare și se crede că a fost de fapt o fotografie făcută de SS-Unterscharführer Schäfer, la ordinul lui SS-Kriegsberichter Max Büschel.

Kampfgruppe Hansen întinsese o ambuscadă unui convoi american

După ce i-au eliminat, au făcut un raid asupra epavei pentru a lua arme, țigări și alimente.

Tragarsky poate fi văzut purtând o haină de ploaie americană, care a fost probabil luată tot în timpul ambuscadei. Această imagine particulară a fost popularizată după ce un soldat Propagandakompanie a fost capturat de forțele americane doar o zi mai târziu cu rola de film pe care Schäfer a filmat-o. O porțiune din filmuleț poate fi văzută mai sus, cu soldații germani sărbătorind prada americană.

Nu se cunosc prea multe alte informații concrete despre Tragarsky, cu excepția faptului că a supraviețuit războiului și a murit pe 7 ianuarie 2011.

Deși se crede că el este soldatul din fotografie, a existat o vreme când indivizii credeau că imaginea este a lui Walter Ambrusch. Membrii propriei sale unități au discreditat în mare măsură această teorie, în ciuda faptului că Ambrusch însuși a spus că era el. Deși a fost mitralior în timpul Ofensivei din Ardeni, el nu a fost acest soldat.

Deși există o mulțime de speculații cu privire la acest german misterios și la identitatea sa, în cele din urmă s-ar putea să nu știm niciodată adevărul. Informațiile despre acest subiect sunt, în cel mai bun caz, puține. Ar putea foarte bine să fie Hans Tragarsky, sau ar putea fi cineva a cărui poveste din timpul războiului nu va fi niciodată descoperită.

Registration

Aici iti poti reseta parola