Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Tentativa eșuată de asasinat asupra lui Putin”. Dezvăluirea șefului informațiilor militare ale Ucrainei
Articole online

„Tentativa eșuată de asasinat asupra lui Putin”. Dezvăluirea șefului informațiilor militare ale Ucrainei

putin

Putin, vizat de mai multe atentate

 

„Au fost mai multe atentate asupra vieții președintelui rus organizate recent de caucazieni. Aceasta nu este o informație publică, dar este adevărată”, a declarat Kyrylo Budanov , șeful departamentului de informații al Ministerului Apărării ucrainean.

Potrivit lui Budanov, în urmă cu aproximativ șaizeci de zile, Putin a fost vizat de niște „reprezentanți ai Caucazului ”. Ucraineanul mu a precizat dacă e vorba despre armeni, azeri, georgieni sau ceceni. „A fost o încercare absolut eșuată , dar s-a întâmplat cu adevărat. Au trecut vreo 2 luni”, a adăugat el. Mai multe, momentan, nu se știu, dat fiind că aceste declarații fac parte dintr-un interviu pe care Budanov l-a acordat cotidianul ucrainean Ukrainska Pravda și care urmează să fie publicat integral în următoarele ore.

Dușmanii caucaziani ai lui Putin

Budanov nu a legat direct presupusa tentativă de asasinat împotriva lui Putin de războiul din Ucraina . De altfel, nu r rxclus ca eventualul atac împotriva președintelui russă fie legat de alte probleme.Putin are mulți dușmani în Caucaz din cauza conflictelor anterioare.

Putin este cel care a ordonat atacul împotriva Georgiei în 2008. Războiul respectiv a durat ani de zile sub forma unui conflict de intensitate scăzută. Mai mult, Moscova este angajată în lupta împotriva insurgenților islamiști – inclusiv ISIS – în întreaga regiune. Dar în ultimii doi ani situația din această zonă a fost tulburată de luptele dintre Armenia – un aliat al Rusiei – și Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah .

Cu toate acestea, se pare că Putin i-a fost teamă să nu fie asasinat încă de la începutul războiului din Ucraina, tocmai de când echipe de asasini au fost trimise în Ucraina pentru a-l elimina pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky .
De altfel, încă în 2017, Putin i-a povestit regizorului Oliver Stone că au existat cinci tentative de asasinat împotriva lui și că singurul motiv pentru care era încă în viață a fost că s-a îngrijit personal de propria sa siguranță.

Budanov e specialist în zvonuri despre Putin

Revenind la cea mai recentă dezvăluire a lui Budanov, trebuie amintit că șeful departamentului de informații al Ministerului ucrainean al Apărării a mai făcut și alte declarații senzaționale care nu au fost niciodată confirmate de către fapte. Șeful 007 de la Kiev a fost același care a susținut că Putin se afla „în condiții psihologice și fizice foarte proaste” și că președintele rus este „foarte bolnav ”. Putin avea să apară ulterior în public fără a prezenta simptome atât de severe. Pentru consemnare, printre diferitele declarații făcute, Budanov a mai spus că este convins că Ucraina va câștiga războiul până la sfârșitul anului, recuperând Crimeea și Donbasul, și că generalii ruși lucrează la o lovitură de stat împotriva lui Putin, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola