Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Tensiuni între Joe Biden și Volodimir Zelenski. Președintele SUA îi acuză pe ucraineni că nu au luat în considerare avertismentele primite
Caleidoscop

Tensiuni între Joe Biden și Volodimir Zelenski. Președintele SUA îi acuză pe ucraineni că nu au luat în considerare avertismentele primite

Joe Biden

„Zelenski nu a vrut să creadă că Vladimir Putin urmează să treacă granița!”

În timpul unei recepții destinată strângerii de fonduri pentru Partidul Democrat, ținută la Los Angeles, Biden a declarat jurnaliștilor că Zelenski nu a vrut să asculte de sfaturile primite de la americani, care dețineau informații despre viitorul conflict din Ucraina.

„Mulţi oameni au crezut că exagerez” când am vorbit despre un atac rus asupra Ucrainei înainte de a începe, a declarat preşedintele american.

Se pare că invazia Ucrainei era o certitudine pentru americani, iar în acest sens au transmis mai multe avertizări despre mișcările de trupe ce aveau loc la granița celor două țări aflate în conflict. Astfel, „operațiunea specială” a lui Vladimir Putin nu mai era deloc o surpriză.

„Dar ştiam că avem informaţii în acest sens. (Preşedintele rus Vladimir Putin) urma să treacă graniţa. Nu era nicio îndoială, iar Zelenski nu a vrut să audă asta”, a adăugat el în faţa jurnaliştilor.

Mai mult decât atât, după cum afirmă Joe Biden, mai mulți aliați europeni ar fi considerat la acea vreme că Statele Unite ale Americii sunt prea alarmiste.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că se pregăteşte o restaurare pe scară largă a ţării, după război, dar luptele grele care se duc în Donbas vor decide „când va veni acest «după»” şi care vor fi graniţele unde vor fi „stricate” planurile ocupanţilor.

„Rusia vrea să distrugă fiecare oraş din Donbas, «fiecare» nu este o exagerare. Ca Volnovakha, ca Mariupol. Toate aceste ruine, odată oraşe fericite, urme negre de foc, cratere de la explozii – asta e tot ce poate da Rusia vecinilor săi, Europei şi lumii. Acesta este probabil cel mai rapid exemplu de degradare completă a unui stat – calea pe care statul rus a urmat-o timp de 107 zile„, a afirmat Zelenski într-o conferință de presă.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola