Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ce se va întâmpla cu Zelenski? Scenariul criminal creionat de un fost colaborator al lui Putin
Articole online

Ce se va întâmpla cu Zelenski? Scenariul criminal creionat de un fost colaborator al lui Putin

Ce spun apropiații lui Putin?

Serghei Markov , fost deputat și om de încredere al lui Putin, a făcut o predicție șocantă : în opinia sa, președintele ucrainean este „ un criminal de război ” care a jucat un rol în masacrul de la Bucha și atacul de la Kramatorsk.

Markov nu exclude ca Zelenski să rămână președinte „ al acestei piese pro-americane a Ucrainei ”, dar, în același timp, crede că „el va fi ucis primul ”. Dincolo de faptul că există dovezi că responsabilitatea pentru crimele de la Bucha și Kramatorsk aparține invadatorilor ruși: Markov a declarat în interviul acordat La Repubblica că președintele ucrainean ar putea fi ucis „ de o rudă sau un prieten al victimelor crimele sale sau de către naziștii din batalionul Azov, care se simt trădați ”.

Începutul conflictului

Markov a făcut dezvăluiri privind culisele invaziei. Decizia ar fi fost luată „ și a fost împărtășită cu mulți ”, în septembrie anul trecut. Motivele unei astfel de mișcări se mișcă pe două planuri: pe de o parte, suspiciunea că Statele Unite ar fi avut un plan de a-i înarma pe ucraineni, astfel încât aceștia să lanseze o ofensivă mai întâi în Donbass și apoi în Crimeea ; pe de altă parte, nevoia de a lupta împotriva „ naziștilor plătiți de SUA pentru a crea teroare prin structuri statale și neguvernamentale ”.

Fostul deputat a spus că, fără îndoială, din punct de vedere militar operațiunea „ nu decurge conform planului ”, în condițiile în care „ era de așteptat să se încheie mai repede ”. Dar asta nu elimină obiectivul numărul unu al Rusiei: denazificarea Ucrainei. Aceasta ar putea include demiterea naziștilor din posturile publice, dizolvarea tuturor organizațiilor naziste, demolarea monumentelor naziste și rescrierea manualelor de istorie, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola