Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Tematica „România de lângă noi” va fi prezentată la Conferința Națională „Iorga după Iorga”, ediția a III-a din acest an
Articole online

Tematica „România de lângă noi” va fi prezentată la Conferința Națională „Iorga după Iorga”, ediția a III-a din acest an

Conferință

Tematica „România de lângă noi” va fi prezentată la Conferința Națională „Iorga după Iorga”, ediția a III-a din acest an

Ediția de anul trecut a Conferinței Naționale „Iorga după Iorga” s-a derulat în parteneriat cu publicația „Evenimentul Istoric” și a avut loc pe 20 mai. Tema conferinței a fost „România, doar atât. Între patriotism și naționalism”, iar evenimentul a fost dedicat marelui istoric Nicolae Iorga și contribuției pe care acesta a adus-o culturii românești. Au participat reprezentanți ai Academiei Române, profesori universitari, cercetători, dar și alți invitați de marcă.

În acest an, ediția a treia a Conferinței Naționale „Iorga după Iorga” va avea loc în perioada 26-28 mai, la Vălenii de Munte, în Casa Memorială a ilustrului savant și patriot român, Nicolae Iorga. Organizat de Consiliul Județean Prahova și Asociația „Anima Fori”, în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești și Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, acest eveniment reprezintă un moment important în care se vor aduna oameni din diferite domenii pentru a discuta și a reflecta asupra moștenirii lui Iorga și impactului său în societatea contemporană.

Conferința este închinată memoriei și contribuției remarcabile a istoricului Nicolae Iorga, precum și moștenirii sale inestimabile, care a influențat profund educația generațiilor actuale și viitoare. Astfel, va fi un prilej important pentru a învăța despre patriotism și pentru a promova progresul și evoluția neamului românesc.

Tematica abordată în acest an va fi „România de lângă noi”

Tema va fi concentrară în mod deosebit asupra românilor care locuiesc în țările vecine României. Marele istoric Nicolae Iorga a subliniat faptul că „românii sunt singurul popor care sunt înconjurați de români”.

Prin urmare, conferința va oferi un cadru propice pentru prelegeri despre poziția românilor din regiunea Bucovina de Nord, Serbia, Transnistria, teritoriile basarabene, Ungaria și comunitățile românești din Balcani.

La Conferință vor participa invitați speciali din Republica Moldova și Bucovina de Nord, alături de reprezentanți ai Academiei Române, profesori de la SNSPA, Universitatea București, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, istorici, cercetători, jurnaliști, oficialități din partea Consiliului Județean Prahova, Prefectura Prahova și Primăria Ploiești.

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola