Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Telegrama Ambasadei României la Cairo, către Ministerul Român al Afacerilor Externe, 028.028, 9 noiembrie 1974, secretă
Articole online

Telegrama Ambasadei României la Cairo, către Ministerul Român al Afacerilor Externe, 028.028, 9 noiembrie 1974, secretă

ceausescu

Telegrama Ambasadei României la Cairo, către Ministerul Român al Afacerilor Externe, 028.028, 9 noiembrie 1974, secretă

„Către Direcția a II-a – Legătură

02/024257:

Au existat zvonuri și la Cairo că Yasser Arafat s-a întâlnit cu doctorul Kissinger în timpul vizitelor sale la Cairo sau la Damasc.

Surse din ziarele egiptene ne-au spus că Dr. Kissinger și-a manifestat, într-adevăr, disponibilitatea de a se întâlni cu Yasser Arafat la Cairo, dar [Arafat] a spus că va fi de acord cu o astfel de întâlnire numai dacă Kissinger va accepta ca întâlnirea să fie oficială.

Șeful biroului pentru statele arabe din cadrul Ministerului egiptean al Afacerilor Externe mi-a spus că, după știința sa, au existat anumite contacte private între OEP și americani, la un nivel inferior, dar că, în timpul turneului său în țările arabe, Kissinger nu s-a întâlnit cu Yasser Arafat. Aceste zvonuri au apărut probabil pentru că, înainte de a se întâlni cu Kissinger, atât președintele Sadat, cât și președintele Assad, s-au întâlnit cu Yasser Arafat.

Dumitru Dediu”

Registration

Aici iti poti reseta parola