Articole online

Tatăl aviației

Mulți îl consideră primul om care a înțeles principiile și forțele de zbor.

În 1799, el a prezentat conceptul avionului modern ca o mașină de zbor cu aripi fixe, cu sisteme separate de ridicare, propulsie și control.

El a fost un pionier al ingineriei aeronautice și este uneori numit „tatăl aviației”.

A descoperit și identificat cele patru forțe care acționează asupra unui vehicul zburător mai greu decât aerul: greutate, ridicare, tracțiune și împingere.

Proiectarea modernă a avionului se bazează pe aceste descoperiri și pe importanța aripilor cambrate, identificate de Cayley.  

El a construit primul model de avion și a schematizat elementele zborului vertical.

De asemenea, el a proiectat primul planor fiabil pentru a transporta un om.

A prezis corect că zborul susținut nu va avea loc până când nu se dezvolta un motor ușor pentru a asigura o tracțiune și o ridicare adecvate.

Frații Wright au recunoscut importanța sa pentru dezvoltarea aviației.

Cayley a reprezentat partidul Whig ca în Parlament din 1832 până în 1835 și, în 1838, și a ajutat la înființarea primului Institut Politehnic din Marea Britanie, Royal Polytechnic Institution (acum Universitatea din Westminster), unde a ocupat funcția de președinte timp de mulți ani.

A fost membru fondator al Asociației Britanice pentru Avansarea Științei și a fost un văr îndepărtat al matematicianului Arthur Cayley.

George Cayley a fost inventatorul motorului cu aer cald în 1807.

Primul motor cu aer cald care a funcționat cu succes a fost al lui Cayley, care a dat dovadă de multă ingeniozitate în depășirea dificultăților practice care decurg din temperatura ridicată de lucru.

 Al doilea său motor cu aer cald din 1837 a fost un precursor al motorului cu ardere internă.

A murit la 15 decembrie 1857.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola