El aparține galeriei cu rari comandanți militari care nu au pierdut niciodată vreo bătălie de-a lungul carierei lor militare.
Desigur, faptul că Suvorov a fost victorios în 93 de lupte în timpul celor 52 de ani ai carierei sale militare, și nu a pierdut niciodată vreuna, pare incredibil. Dar în cazul lui este adevărat.
A primit chiar și foarte rarul rang de Generalissim, care mult mai târziu avea să îi fie rezervat lui Stalin însuși.
Este faimos pentru manualul său de tactică militară „Știința victoriei”. Au rămas celebre maximele sale: „Instruiește-te din greu, luptă ușor” și „Glonțul e un prost, baioneta este de treabă”.
Suvorov a fost apreciat chiar și în perioada URSS, în ciuda faptului că era un exponent al unei alte ere și mai ales a faptului că era de viță nobilă.
Sovieticii au acordat Ordinul Suvorov pentru reușite militare deosebite.
Pentru serviciul său în slujba țării, Suvorov a primit cele mai înalte titluri, printre care și cel de ”Prinț al Italiei” (în rusă: князь Италийский), de departe cel mai interesant.
Suvorov a primit acest titlu după o incredibilă acțiune militară în Italia, împotriva armatei revoluționare franceze.
Generalissimul Suvorov a condus Armata rusă prin Alpi, către îndepărtata Italie și Elveția, unde s-a confruntat cu francezii.
Traversarea Alpilor pe timp de iarnă cu o armată atât de numeroasă nu mai fusese încercată de la expediția lui Hannibal împotriva Romei.
Specialiștii apreciază că Suvorov l-ar fi putut opri pe Napoleon Bonaparte, dacă ar mai fi trait câțiva ani. A murit în 1800, la vârsta de 69 de ani.
Interesant de notat faptul că Suvorov a fondat orașul Tiraspol, (capitala regiunii separatiste Transnistria), în anul 1792. Imaginea statuii ecvestre a lui Suvorov din piața centrală a Tiraspolului apare pe rubla transnistreană.