Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Submarin „experimental” vechi de un secol, descoperit în largul coastei Long Island
Articole online

Submarin „experimental” vechi de un secol, descoperit în largul coastei Long Island

submarin

Un submarin „experimental” datând de mai bine de un secol a fost descoperit în largul coastei Long Island de către o echipă de scafandri. Cunoscut sub numele de Defender și Simon Lake XV, vasul a fost construit pentru a fi folosit de US Navy, dar a fost în cele din urmă respins și sabordat de către Army Corps of Engineers.

Submarin „experimental” vechi de un secol, descoperit în largul coastei Long Island

Defender a fost descoperit de Richard Simon de la Shoreline Diving Services și de o echipă de scafandri voluntari. Simon a crescut învățând despre navă și a petrecut doi ani studiind zona în care credea că a fost sabordată. Pe lângă utilizarea sonarului, el a consultat documente guvernamentale obținute prin intermediul Freedom of Information Act, precum și studii de cartografiere subacvatică.

Când a fost convins că a localizat zona aproximativă în care se afla Defender, și-a adunat echipa de voluntari, cu dorința de a face descoperirea vieții sale. A făcut exact acest lucru în cea de-a doua zi, devenind primul om din ultimii 77 de ani care a pus ochii pe submarin.

„Se ascundea în mod legitim la vedere”, a declarat Simon pentru Associated Press. „Este pe hărți. Se știe despre el în Long Island Sound, doar că nimeni nu știa ce este”.

Defender a fost construit în 1902 de inventatorul Simon Lake prin intermediul companiei sale Lake Torpedo Boat Company. Acesta spera să câștige un contract cu US Navy și a echipat submersibilul cu torpile de 457 mm pentru a-l face eficient împotriva navelor de război inamice. Putea găzdui un echipaj de 10 persoane, avea un deplasament de zeci de tone, dispunea de roți pentru a se deplasa pe fundul mării și avea o ușă pentru a permite scafandrilor să intre direct în apă.

Clasa C de submarine – mai cunoscută sub porecla Octopus – a câștigat în cele din urmă contractul. Lake și-a recondiționat apoi nava pentru a efectua misiuni de salvare și a lansat-o din Bridgeport, Connecticut, în 1929. Defender a fost apoi transportat la New London pentru testarea dispozitivelor de salvare și de siguranță.

În 1946, Corpul de ingineri al armatei americane a scufundat submarinul de 60 de metri de-a lungul Long Island Sound, dar a refuzat să numească locația exactă. Acest lucru i-a determinat pe istorici să speculeze că Defender a ajuns să se odihnească undeva în largul Old Saybrook, Connecticut.

În prezent, Simon păstrează secretă locația Defenderului, pentru a împiedica persoanele rău intenționate să jefuiască locul. În prezent, el poartă discuții cu oficiali din domeniul maritim pentru a securiza zona, iar el și echipa sa intenționează să petreacă următoarele luni de vară făcând scufundări în jurul submersibilului și documentându-l.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola