Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA se pregătește să trimită rachetele de apărare aeriană Patriot în Ucraina pentru a contracara atacurile Rusiei
Articole online

SUA se pregătește să trimită rachetele de apărare aeriană Patriot în Ucraina pentru a contracara atacurile Rusiei

Patriot

SUA se pregătește să trimită rachetele de apărare aeriană Patriot în Ucraina pentru a contracara atacurile Rusiei

Doi oficiali americani și un înalt oficial al administrației au declarat pentru CNN că administrația președintelui Joe Biden finalizează planurile de trimitere a sistemului.

Oficialii se așteptau ca secretarul Apărării, Lloyd Austin, și Biden să aprobe transferul, marcând o altă extindere a tipului de armament american acordat Ucrainei.

The Times a relatat că Austin și-ar putea da aprobarea săptămâna aceasta, citând doi oficiali.

Se așteaptă ca planul să fie anunțat public în curând, poate tot în această săptămână, a precizat CNN.

SUA se pregătește să trimită un singur sistem de rachete Patriot, a relatat Times. CNN a spus că numărul nu este clar.

Aliații, inclusiv SUA, au trimis sisteme de apărare aeriană în Ucraina ca o nouă prioritate de când Rusia și-a schimbat strategia în octombrie și a început să trimită rachete și drone în întreaga țară, departe de liniile de front.

Sistemul Patriot ar fi cel mai avansat de pe câmpul de luptă.

Rachetele și dronele Rusiei au vizat infrastructura energetică, dar au distrus și clădiri rezidențiale și au ucis civili.

Nu este clar unde în Ucraina ar urma să fie folosit sistemul de rachete și nici când.

Se așteaptă ca sistemul să fie expediat rapid la o bază a armatei americane din Germania, unde ucrainenii ar putea fi învățați să îl folosească, au declarat oficialii pentru CNN.

De obicei, este nevoie de luni de pregătire pentru a folosi sistemul, a relatat CNN. Nu este clar dacă această instruire ar putea fi accelerată.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu va comenta rapoartele, spunând că „vom aștepta informațiile oficiale”.

Registration

Aici iti poti reseta parola