Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA, deranjată de modul în care Ucraina se ocupă de logistica armelor primite: „Nu există o comunicare eficientă!”
Articole online

SUA, deranjată de modul în care Ucraina se ocupă de logistica armelor primite: „Nu există o comunicare eficientă!”

arme

SUA, deranjată de modul în care Ucraina se ocupă de logistica armelor primite: „Nu există o comunicare eficientă!”

Sprijinul militar occidental a fost vital pentru progresul Ucrainei de la începutul războiului, după cum se arată în analiza Insider

O coaliție formată din zeci de țări a oferit sau s-a angajat să ofere aproape 60 de miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei de la începutul războiului, la 24 februarie 2022.

Acest ajutor variază de la tancuri de luptă principale și rachete antitanc până la piese de artilerie din epoca sovietică și sisteme moderne de rachete de artilerie de mare mobilitate M142, precum și alte echipamente importante, cum ar fi milioane de cartușe de arme de calibru mic, ochelari de vedere pe timp de noapte și vehicule blindate.

Țările occidentale s-au grăbit să livreze aceste echipamente Ucrainei, depășind dezbaterile politice și obstacolele logistice, dar aducerea lor în prima linie a frontului reprezintă o cu totul altă problemă.

Multe piese în mișcare

Chiar și cele mai moderne arme nu pot aduce beneficii ucrainenilor dacă nu ajung la unitățile relevante în timp util.

La fel ca orice armată mare, mai ales una care a crescut foarte rapid în timpul unui conflict, forțele ucrainene se confruntă cu probleme în ceea ce privește transportul armelor și al echipamentelor către liniile de front și între unități.

„Principalul lucru pe care îl auziți pe front este că armata ucraineană, ca orice forță mare într-un război mare, are probleme de distribuție internă, astfel că multe dintre nemulțumirile lor au legătură cu propria logistică”, a declarat Michael Kofman, directorul programului de studii despre Rusia de la CNA, o organizație de cercetare, într-un episod din martie al podcastului Geopolitics Decanted, înregistrat la scurt timp după ce Kofman s-a întors dintr-o călătorie în Ucraina.

„Lucrurile intră în Ucraina, dar apoi toate unitățile ucrainene trebuie să găsească calea de a obține acele lucruri, iar acest lucru presupune o mulțime de provocări”, a adăugat Kofman. „Oricine a văzut vreodată o operațiune militară – cea mai bună operațiune militară, cu logistica americană – va vedea aceste probleme, în care o unitate are un lucru, iar alta nu.

Generalul-maior al Forțelor Aeriene ale SUA Steven Edwards, comandantul Comandamentului pentru Operațiuni Speciale din Europa, a făcut aluzie la acest tip de dificultăți logistice în timpul unui eveniment din septembrie, spunând că obținerea „echipamentelor și a resurselor pentru partenerii noștri s-a dovedit a fi foarte, foarte dificilă”.

Mediul operațional restrâns face ca logistica Ucrainei să fie cu atât mai dificilă

Trupele americane din Afganistan și Irak s-au bucurat de o superioritate aeriană totală, permițând avioanelor și elicopterelor să realimenteze forțele terestre în voie.

Ucraina nu are această capacitate, deși forțele sale au împiedicat, de asemenea, armata rusă să controleze aerul, ceea ce poate permite trupelor ucrainene să transporte provizii la sol fără amenințarea unui atac din partea avioanelor rusești.

Cele mai multe dintre problemele logistice ucrainene provin din confuzia și dificultatea de a furniza unităților de pe front ceea ce au nevoie atunci când au nevoie. Kofman a declarat că nu a auzit plângeri cu privire la cantitatea de material furnizat, ci mai degrabă frustrări legate de accesul la materialul care a fost trimis în Ucraina.

„Nu este vorba de ‘hei, SUA nu ne dau suficiente lucruri’. Este mult mai mult de genul ‘cum pot avea acces la lucrurile care se presupune că ne-au fost date'”, a declarat Kofman în cadrul podcastului. „Nu există niciodată suficientă mobilizare. Este o forță mare, este o forță în creștere și nu există niciodată echipament suficient pentru ei, așa că toți încearcă să se echipeze cât mai bine.”

A face ca echipamentul potrivit să ajungă la locul potrivit este „un proces cu o mulțime de piese în mișcare”, a declarat pentru Insider un soldat din Beretele Verzi al armatei care servește într-o unitate a Gărzii Naționale.

„Cei de la logistică trebuie să se asigure că livrează ceea ce au nevoie băieții din prima linie. Asta este mai greu decât pare. Trebuie să existe o comunicare constantă între cerere și ofertă”, a declarat operatorul din Forțele Speciale, vorbind sub anonimat.

Situația este complicată și mai mult de faptul că armata ucraineană este o forță dinamică

Aceasta a urmărit o serie de reforme și alte schimbări în anii de după atacul Rusiei din 2014 și a crescut continuu de la atacul Moscovei de anul trecut, integrând noi trupe și noi echipamente pentru a se apăra mai bine împotriva invaziei.

În iulie 2022, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat pentru The Times of London că 130.000 de persoane s-au alăturat Forțelor de Apărare Teritorială până în a zecea zi de război. Între armată și alte forțe, precum poliția, „suntem în jur de un milion de oameni”, a spus Reznikov.

Echiparea noilor unități, susținând în același timp unitățile care se află deja în luptă, reprezintă un echilibru dificil. Nu este vorba doar de distribuirea de arme și gloanțe. Multe trupe ucrainene se rotesc, de asemenea, prin SUA și țările europene pentru instruire.

Distribuirea informațiilor este, de asemenea, o provocare pentru forțele ucrainene și partenerii lor occidentali, care trebuie să se asigure că informațiile ajung în timp util la unitățile care le pot folosi.

Registration

Aici iti poti reseta parola