Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA avertizează China: “Nimic nu ne va opri!”
Articole online

SUA avertizează China: “Nimic nu ne va opri!”

Acuzații la adresa Statelor Unite

USS Benfold, un distrugător cu rachete ghidate, a navigat miercuri aproape de Mischief Reef. A fost, așa cum numesc Statele Unite, „libertatea operațiunilor de navigație” menite să demonstreze că Statele Unite resping suveranitatea chineză asupra Mării Chinei de Sud. A fost primul astfel de exercițiu de când China a pus în vigoare o lege care impune navelor străine să obțină permisiunea de a naviga prin apele sale.

„Mișcarea SUA a încălcat suveranitatea și securitatea Chinei”, a declarat colonelul senior Tian Junli, purtător de cuvânt al Comandamentului Teatrului Sudic al Armatei Republicii Populare Chineze. „Este o altă dovadă a hegemoniei navigației americane și a militarizării Mării Chinei de Sud. Faptele au dovedit în repetate rânduri că SUA este un factor de risc pentru securitatea din Marea Chinei de Sud și cel mai mare distrugător al păcii și stabilității din această regiune. ”

O declarație a Comandamentului Indo-Pacific al SUA a respins reproșurile chineze. „Declarația Republicii Populare Chineze cu privire la această misiune este falsă”, a spus acesta. „Operațiunea reflectă angajamentul nostru de a susține libertatea de navigație și utilizările legale ale mării. Statele Unite vor continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde va permite dreptul internațional, așa cum a făcut USS Benfold aici.”

Cinci miliarde de dolari din comerțul internațional trec în fiecare an prin Marea Chinei de Sud, inclusiv petrolul care alimentează economia Chinei, Japoniei și Coreei de Sud. În 2016, Curtea de la Haga a respins cererile Chinei privind stâncile și recifele de corali din apropierea Filipinelor, dar țara continuă să respingă orice provocări la adresa suveranității sale.

Registration

Aici iti poti reseta parola