Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Scandalul din Familia Imperială a Japoniei: De ce a refuzat Prințesa Mako peste 1 milion de dolari
Articole online

Scandalul din Familia Imperială a Japoniei: De ce a refuzat Prințesa Mako peste 1 milion de dolari

O logodnă controversată

Prințesa Mako de Akishino va deveni prima prințesă care a renunțat la ceremoniile formale șintoiste. Mako, fiica în vârstă de 29 de ani a fratelui mai mic al împăratului, prințul Fumihito, l-a întâlnit pe Komuro când erau studenți la Universitatea Creștină Internațională din Tokyo.

La scurt timp după ce cuplul și-a anunțat logodna în 2017, o revistă japoneză a raportat o dispută financiară care o implica pe mama băiatului, care i-a obligat să-și suspende planurile de nuntă. Kayo Komuro se află într-un litigiu de aproape 40.000 de dolari, motiv pentru care Komuro este atacat că își dorește această căsnicie pentru bani.

Cu toate că au existat presiuni ca aceștia să rupă logodna, cei doi au mers înainte. „Pentru noi, o căsătorie este o alegere corectă care ne ajută să trăim în conformitate cu dorința sufletului”, a spus Mako anul trecut. „Suntem de neînlocuit unul pentru celălalt și ne sprijinim unul pe celălalt în momentele dificile, dar și în cele fericite.”

Tatăl lui Mako, Fumihito, a acceptat această căsătorie, cu toate că nu a fost prea încântat. Acesta a declarat anul trecut : „ Din punctul meu de vedere, cred că se află într-o situație în care mulț oameni nu sunt convinși de logodna lor. Un lucru pe care îl pot spune sigur este că și dacă se vor lua anumite măsuri în abordarea scandalului financiar, este necesar ca acestea să fie vizibile. ”

Renunțarea la tradiție

O plată substanțială a nunții este plătită, în mod tradițional, prințeselor care își pierd statutul imperial atunci când se căsătoresc. În mod normal, Mako ar fi trebuit să pășească în noua viață cu aproximativ un milion de lire sterline, plătiți din banii contribuabililor, destinați pentru păstrarea demnității unei persoane care a fost cândva membru al familiei imperiale.

Potrivit rapoartelor din mass-media japoneză, cuplul va renunța la două ritualuri de căsătorie: ceremonia de logodnă Nosai-no-Gi și Choken-no-Gi, în care mireasa oferă mulțumiri și cel în care spune “la revedere” familiei ei.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola