Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA acuză Rusia că și-a trimis nave de spionaj în largul coastelor Hawaii
Articole online

SUA acuză Rusia că și-a trimis nave de spionaj în largul coastelor Hawaii

navă

Paza de Coastă a SUA a declarat miercuri că monitorizează de săptămâni întregi o navă rusă aflată în apropierea insulelor Hawaii.

SUA acuză Rusia că și-a trimis nave de spionaj în largul coastelor Hawaii

O navă rusă care se află de câteva săptămâni în largul coastelor Hawaii ar fi adunat informații, spune Paza de Coastă americană

USCG a anunțat într-un comunicat că a supravegheat nava, despre care se crede că este o „navă de colectare de informații”.

„Ca parte a operațiunilor noastre zilnice, urmărim toate navele din zona Pacificului prin intermediul mijloacelor de suprafață și aeriene și al capacităților agențiilor comune”, a declarat comandorul Dave Milne, șeful departamentului de afaceri externe al Gărzii de Coastă, într-un comunicat.

Navele militare străine pot călători liber prin apele americane, dar „navele militare sub pavilion străin au fost adesea observate operând și zăbovind” în „zona de intervenție” a Gărzii de Coastă, se arată în comunicat.

„Paza de Coastă operează în conformitate cu legile internaționale ale mării pentru a se asigura că toate națiunile pot face același lucru fără teamă sau contestație. Acest lucru este deosebit de important pentru a asigura libertatea de mișcare și de navigație în întregul Pacific”, a declarat Milne.

Paza de Coastă a declarat că se coordonează cu Departamentul Apărării pentru a furniza actualizări privind mișcarea navelor străine.

O înregistrare video a navei împărtășită de Paza de Coastă a arătat coordonatele de latitudine și longitudine care sugerează că nava se afla la aproximativ 100 de mile de Honolulu.

Paza de Coastă nu a răspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

În luna mai, Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că monitorizează o navă rusă în apropiere de Hawaii. Un locotenent-colonel de marină în retragere a declarat atunci pentru KHON că Uniunea Sovietică obișnuia să trimită nave de informații pentru a sta în apropiere de Hawaii în timpul Războiului Rece.

„Tacticile, tehnicile și procedurile pe care i-am văzut pe sovietici făcându-le în timpul Războiului Rece par să reapară din nou sub steagul rusesc”, a declarat locotenent-colonelul Hal Kempfer. „Aceasta pare a fi una dintre acele probleme pe care aș indica faptul că navele serviciilor secrete rusești ar putea fi în largul coastelor Hawaii.”

Registration

Aici iti poti reseta parola