Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Statele Unite anunță sancțiuni împotriva Ungariei! Motivele invocate de administrația condusă de Joe Biden
Articole online

Statele Unite anunță sancțiuni împotriva Ungariei! Motivele invocate de administrația condusă de Joe Biden

ungaria

Statele Unite anunță sancțiuni împotriva Ungariei! Motivele invocate de administrația condusă de Joe Biden

Administrația americană condusă de Joe Biden pregătește măsuri împotriva Guvernului Orbán. S-a pus problema impunerii unor sancțiuni împotriva unor persoane influente, mai exact, s-ar lua un fel de măsură împotriva a trei persoane din Ungaria, potrivit informaţiilor portalului ungar 444.hu, citat de ziarul „Népszava”.

Ambasadorul SUA la Budapesta, David Pressman, a convocat pentru miercuri o conferinţă de presă, a cărui subiect nu a fost precizat, însă ar putea fi anunţate aceste măsuri împotriva Guvernului ungar. Potrivit portalului amintit, părţile se consultă permanent, însă, conform unor semnale, Casa Albă acceptă din ce în ce mai greu atitudinea Guvernului Orbán faţă de invazia Ucrainei.

Casa Albă consideră problematic faptul că Guvernul Orbán a întârziat mult timp aderarea Finlandei la NATO (și procedează la fel acum şi cu Suedia) pentru a șantaja UE să plătească sprijinul de la Bruxelles. De asemenea, consideră inacceptabil faptul că Ungaria a făcut prea puţin pentru a se desprinde de purtătorii de energie ruseşti, iar pentru a menține dependența încearcă să blocheze sau cel puţin să dilueze fiecare sancțiune. În plus, americanii au observat că FIDESZ și publicul său răspândesc propaganda Kremlinului despre război.

Guvernul Orbán votează sancţiunile obligatorii și, deși comunică diferit, nu pune probleme alianței occidentale prin demersurile sale reale. „Budapesta se joacă cu focul”, a spus o sursă americană.

Portalul 444.hu nu știe dacă impunerea de sancțiuni este pe ordinea de zi sau dacă americanii vor doar să exercite presiuni. Cert este, însă, că în ultimele zile speculațiile în rândul diplomaților occidentali s-au intensificat cu privire la chestiunile ungare.

Posibilitatea unor eventuale măsuri americane împotriva Guvernului Orbán este ironică, deoarece în ultima perioadă Kremlinul a semnalat de mai multe ori că ceva nu este în ordine în relațiile ungaro-ruse. 

Péter Szijjártó a plecat din nou la Moscova

Péter Szijjártó s-a deplasat din nou la Moscova, după cum rezultă din ultima sa postare de pe pagina sa oficială de Facebook, unde ministrul ungar de externe anunță că va discuta „cele mai importante probleme de cooperare necesare pentru securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei” cu personalități importante din sectorul energetic rusesc. Şeful diplomaţiei ungare se va întâlni mai întâi cu vicepremierul rus pentru energie, Alexander Novak, iar apoi cu directorul general al companiei nucleare ruse de stat Rosatom, Alexei Likhachev.

Registration

Aici iti poti reseta parola